Nürnberg`de Türkler arasında silahlı çatışma çıktı ve iki kişi öldü

Nürnberg`de Türkler arasında silahlı çatışma çıktı ve iki kişi öldü

ABONE OL
23:44 - 25/10/2022 23:44
Nürnberg`de Türkler arasında silahlı çatışma çıktı ve iki kişi öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de yabancıların yoğun olduğu ve Türk işyerlerinin ağırlıkta bulunduğu Nürnberg Süd (Nürnberg Güney) Bölgesinde 3 genç Türk arkadaş arasında Pazartesi akşam saat 20:00 civarında para alacak-verecek nedeniyle çıkan tartışma sonunda silah ortaya çıktı. Uzayan tartışma sonunda Mert A. belinden çıkardığı silahla arkadaşları Şahan Ö. (30) ile Orhan (35) vurularak öldürdü.

İki Türk gencinin öldüğü olayla ilgili görgü tanıklarının verdiği açıklamada, Nürnberg Landgraben Strasse ile Gabelberger Str kesişimine yakın yerde bulunan bir Türk kahvesinin önünde 3 Türk genç arasında para alacak verecek yüzünden tartışma başlıyor. Türkiye’de kavga yaralama nedeniyle cezaevinden Korona nedeniyle her gün polis karakoluna gidip imza atmak şartlı tahliye ile serbest bırakıldıktan sonra Almanya’nın Nürnberg kentine gelen Orhan ile yine Türkiye’den Nürnberg’e gelmiş bulunan Mert A. ve Nürnberg doğumlu Şahan Ö. birlikte eğlence merkezi işletmeye başlıyor. Bir müddet sonra işyerini satan gençler arasında para paylaşımı nedeniyle bir Türk kahvesi önünde tartılmaları devam ettiriyor. Mert A. nerden ve kimden bulduğu bilinmeyen silahını Özgür Şahan’a doğrultup iki el ateş açıyor. Mert’in elindeki silahı almak isteyen Orhan’da, Mert’in silahından çıkan kurşunla yaralanıyor. Arkadaşlarını vuran Mert A. kaçıyor.

Olay yerine gelen kurtarma ekipleri tüm müdahalelerine rağmen ağır yaralanan Şahan Ö. kurtaramıyorlar. Diğer yaralı Orhan’ı hastaneye kaldırıyorlar fakat Orhan’da sabah 05:00 civarında hayatını kaybediyor.

Yüzlerce polis olay yerinin güvenliğini sağlamak için olay yerine ağır silahlarla gelen polisler olayı yerinde bir silah buluyor fakat silahın olayla bağlantısı var mı diye incelemeye gönderdiğini açıklarken,2 Türk arkadaşını vurarak öldüren Mert A.’ı henüz bulunamadığı belirtti. Geniş çaplı soruşturma başlatan Polis, olayın arka planında daha neler yattığının henüz belli olmadığını belirterek fazla açıklama yapmadı.

ha-ber.com/ilhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.