Nürnberg’de “Topluma nasıl hizmet verebiliriz” konuşuldu

Nürnberg’de “Topluma nasıl hizmet verebiliriz” konuşuldu

ABONE OL
18:04 - 25/01/2020 18:04
Nürnberg’de “Topluma nasıl hizmet verebiliriz” konuşuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kısa adı TGMN olan Metropol Bölgesi Nürnberg Türk Toplumu derneğinin geleceği Çeşme restoranda istişare edildi. Toplantıya dünya görüşleri çok farklı dernek başkanları, siyasetçiler ve kanaat önderleri katıldı. Uzun dönemden sonra böyle bir renkli katılım umut verdi.

Toplantıyı TGMN başkanı Bülent Bayraktar ve başkan vekili Aydın Kaval yönetti. TGMN başkan vekili Semra Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Refet Avcı ve Hasan Karali de hazır bulundu.

Toplantıya TİAD, IKG Würzburg, CHP, Saadet Nürnberg, Medina Müzesi, Türk Alman Kadınlar Kulübü, Türkiye Almanya Film Festivali, Türkspor/Çağrıspor, Prof. Dr. Șefik Alp Bahadır, Dr. Latif Çelik, Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Meclis Üyeleri Aynur Kır, Ayhan Yeşil, CSU Erlangen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sapmaz, FDP Nürnberg Belediye Başkanı adayı Ümit Sormaz, Uyum Meclisi üyeleri Ali Arslan, Cengiz Avcı ve Hediye Erdem, SPD partisinden Abdurrahman Gümrükçü, Hayat Bakım Hizmetleri sahibesi Mühibe Serçe ile birlikte, Avukat Yaşar Saldıray, doktor Ali Aydın ve esnaflar katıldı.

TİAD eski Başkanı ve TGMN kurucu üyesi Aydın Yüksel ile Prof. Dr. Șefik Alp Bahadır, TGMN’nin kuruluş amacı hakkında açıklamalarda bulundular.

Ortak tavır takınmak ve fikir üretmek için bir araya gelinen toplantının asıl amacının eğitim, ırkçı saldırılar ve kutuplaşmış Türk toplumu arasındaki barışı, birlik ve beraberliği yeniden sağlamak olduğunu ifade eden TGMN Başkanı Bülent Bayraktar, „Bizim çatı kuruluşuz diye bir iddiamız yok. Ben başkan olma hastalığında da değilim. Ama masaya oturduğumuz karşı taraf bunu böyle istiyor. Bir başkan olmasını istiyor. Resmi bir yapı görmek istiyor “dedi.

SPD Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen: Biz buradaki toplum için varız.

TGMN Başkan Vekili Aydın Kaval: ‚Topluma nasıl hizmet verebiliriz bunun istişaresini yapmalıyız. Biz toplumu ayırmak değil birleştirmek istiyoruz. ‘

HAYAT Plflegedienst’in sahibi Mühibe Serçe: Ben derneklerin hizmetlerini görmek istiyorum. Hizmet vermeyenler, verenlere engel olmasın. Aşırı derecede dernek var ama bunlardan hiçbiri yaşlılarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmiyor.

Belediye Meclis üyesi Aynur Kır: Biz, bizi savunanlara, bize faydalı olanlara 15 Mart’ta oy vermeliyiz. Sizi savunduğumuz için, sizi koruduğumuz için buradayız.

Avukat Emre Hızlı, TGMN’nin yapısını, yetkisini, üye derneklerin durumunu, ortak çalışma ve projeleri, üyelik konularını ele alınmasında faydalı olduğunu belirtti.

Türk toplumu adına çok verimli geçen toplantının kısa bir süre sonra tekrarlanması talebi katılımcılar tarafından geldi.

ha-ber.com/Taner Tüzün/Nürnberg

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.