Nürnberg’de Kalp sağlığı semineri düzenlendi

Nürnberg’de Kalp sağlığı semineri düzenlendi

ABONE OL
19:24 - 30/10/2022 19:24
Nürnberg’de Kalp sağlığı semineri düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Büyük Şehir Belediyesi Sağlık Merkezi ile Türk İnisiyatif Nürnberg Platform (TİN) kuruluşunun birlikte düzenlediği ‘’Kalp Krizi ve Korunma Yöntemleri’’ adlı sağlık seminer düzenlendi.

Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii toplantı salonunda düzenlenen ve Nürnberg Hastanesi Kalp Hastalıkları Baş Hekimi Rıza Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı semineri Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Arslan, Nürnberg Belediyesi Sağlık Eğitim Merkezi Müdüresi Betina Zauhar ile birlikte çok sayıda vatandaşımız izledi.

Dr. Şahin “kronik kalp hastalılarının başında düzensiz beslenme, düzensiz uyku, sigara, madde bağımlılığı, aileden gelen genetik kalp hastalıkları, stresli yaşamak ve kilo gelir ‘‘dedi. Senede en az bir defa kalp kontrolüne görünmek sağlık açısından faydalı olduğunu belirten Dr. Şahin, kalp damar ameliyatları, stent takılması, hangi ilaçların kullanılması gerektiği ve sağlıklı beslenme konularında örneklerle açıklamalar yaptı. Kalp krizi vakalarının çoğalmasını önlemek ve gençlerimize koruyucu tedbirleri öğretmek amaçlarınınız arasındadır diyen Şahin, seminere katılan vatandaşlarımız kalp sağlığı hakkında merak ettikleri tüm soruları cevapladı.

Türk İnisiyatif Nürnberg Platform (TİN) kuruluşu Sözcüsü İsmail Akpınar’da “Nürnberg Belediyesi Sağlık ve eğitim konusunda bilgilendirme toplantılarına önem veriyor.

Korona zamanında 3 aşı kampanyasında Nürnberg Belediyesiyle birlikte DİTİB Nürnberg Eyüp Sultan Camiisinde yapmıştık. Nürnberg Belediyesi tarafından „Kalp hastalıkları ve korunma yöntemleri hakkına bir toplantı “yapalım demesi üzerine TİN Kuruluşu olarak konuyu değerlendirdik. Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Arslan’a sunduğunuz teklifin kabul edilmesi üzerine Nürnberg’in en büyük camisinin toplantı salonunda sağlık semineri düzenledik dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.