Nürnberg’de, „ İleri Eğitim Fuarına „ büyük ilgi

Nürnberg’de, „ İleri Eğitim Fuarına „ büyük ilgi

ABONE OL
14:29 - 29/09/2019 14:29
Nürnberg’de, „ İleri Eğitim Fuarına „ büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkanlığını Ümit Sormaz’ın yaptığı BildungsFairBund e.V. kuruluşunun etkinliğine Bavyera Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Anna Stolz ile çok sayıda Türk katıldı.

Nürnberg’de, eğitim veren resmî kurumlar, özel okullar ve kuruluşların üye olduğu, başkanlığını Eğitimci Ümit Sormaz’ın yaptığı, BildungsFairBund e.V. Nürnberg adlı eğitim derneğinin, Meistersingerhalle salonunda düzenlediği „ İleri Eğitim Fuarı “büyük ilgi gördü.

Arz ve Talep

Fuarın açılış konuşmasında başkan Ümit Sormaz, ömür boyu eğitimin altını çizdi ve böyle fuarlarda arz ve talebi görebildiklerini belirtti.

Eğitim’de güncelleme önemli

Bavyera Eğitim Müsteşarı Anna Stolz ise, fuarı düzenleyen dernek başkanı ve yönetimini tebrik ederek, eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Dijital transformasyona dikkat çeken müsteşar, eğitim kurumlarının da bu doğrultuda eğitimlerini güncellemeleri gerektiğini belirtti.

Türk toplumu eğitime önem veriyor

Nürnberg Türk Toplumu (tgmn) başkanı Bülent Bayraktar da bayan müsteşara Türk toplumunun eğitime çok önem verdiğini, AAU gibi bir eğitim derneği kurarak hem çırak eğitimine hem de esnafların eğitimine katkı sağladıklarını dillendirerek, Türk toplumunun birçok eğitimciler çıkardığını buna örnek olarak da Ümit Sormaz’ın gibi tüm sektöre damga vuran şahsiyetlerin yetiştiğini anlattı.

Türkler ilgi gösterdi

Tüm gün süren İleri Eğitim Fuarına Türkler de büyük ilgi gösterdi. Katılımcı eğitim kurumlarından geniş bilgi alan gençler, fuardan faydalandıklarını söylediler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.