Nürnberg’de depremzedeler için gıyabi cenaze namazı

Nürnberg’de depremzedeler için gıyabi cenaze namazı

ABONE OL
12:11 - 19/02/2023 12:11
Nürnberg’de depremzedeler için gıyabi cenaze namazı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de, depremde hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazda, Başkonsolos Serdar Deniz ile Büyükşehir Belediyle Başkanı Marcus König de hazır bulundu.

Nürnberg Büyük şehir Belediye Başkanı Marcus König, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan, Türk İnisiyatif Grubu Sözcüsü İsmail Akpınar, üye Süleyman Karaaslan, UID Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman ile birçok vatandaşımız, Nürnberg Eyüp Sultan Camisinde Cuma namazı sonrası, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen asrın depreminde hayatlarını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldılar. Başkonsolos Deniz ile Belediye Başkanı König yaptıkları konuşmalarda, başsağlığı dilediler.

YARDIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Başkonsolos Serdar Deniz yaptığı konuşmada, yardımlar için teşekkür ederek, şunları söyledi:

“ Nürnberg Belediyesi’nin gerek deprem saatlerinden itibaren harekete geçerek topladığı ve ülkemize sevk  ettiği yardımlar, gerek vatandaşlarımızın  ve kuruluşlarımızın yardımlarını  tek merkezde toplanmasını teminen   verdiği destekten ötürü kendisine şükran duygularımızı aktarmak  isterim .Bu dayanışma  ruhunun ve gerek Alman dostlarımızın gerek, Almanya’da Alman halkı ile kader birliği etmiş insanlarımızın, ülkemizin içinden  geçmekte olduğu bu zor günlerde yanımızda olduklarını bilmenin bizim için kelimelerle  ifade edilemeyecek kadar kıymetli olduğunu vurgulamak isterim “.

TÜRKKÇE “BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE” DEDİ

Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin acısını paylaştığını ifade ederek, deprem bölgesine şimdiye kadar 15 ton yardım malzemesinin taşındığını ve 20 tonunun tesliminin devam ettiğini dile getirdi. Marcus König sözlerini Türkçe olarak “BAŞINI SAĞOLSUN TÜRKİYE” diyerek bitirdi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.