Nürnberg`de Depremzedeler Anıldı

Nürnberg`de Depremzedeler Anıldı

ABONE OL
23:13 - 29/03/2023 23:13
Nürnberg`de Depremzedeler Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Konsolosluk binasındaki Tören’de, Türk Sivil kuruluş Başkan ve Üyeleri hazır bulundu.

Türkiye`nin  Nürnberg Başkonsolosluğu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve depremzedeleri ve depremde hayatını kaybedenleri yad etmek için bir anma programı tertipledi.

Başkonsolosluk binasında yapılan programa Başkonsolos Serdar Deniz ile birlikte Türk toplumunun her kesiminden çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Başkonsolos Serdar Deniz’in konuşması ile devam etti.

Yaşanan afetin acılarının hala derinden hissedildiğini ifade eden Başkonsolos Deniz, yaraların biraz olsun sarılması için Başkonsolosluk bölgemizden bölgeye yaklaşık 360 ton yardım gittiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’e (CSU) teşekkür eden Deniz, “Yardımların lojistiği gibi birçok konuda belediyenin tüm imkanlarını seferber etti. Bu birliktelik ve dayanışmanın Türk Alman dostluğuna ivme kazandırmasını temenni ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin canla başla koşuşturmaları zor günlerde nasıl bir ve beraber olabildiğimizi kanıtladı. Bu vesile ile tekrar depremde ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Bu zor günleri birlikte aşacağız “dedi.

Program Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydam’ın duası ve depremzedeler için yardıma koşan yabancı ülke kuruluşların sinevizyon gösterisi ile son buldu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.