Nürnberg’de çeşitli uluslara mensup insanlar bir araya geldi

Nürnberg’de çeşitli uluslara mensup insanlar bir araya geldi

ABONE OL
14:23 - 19/01/2020 14:23
Nürnberg’de çeşitli uluslara mensup insanlar bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Belediye Göç ve Entegrasyon Konseyinin yeni yıl resepsiyonu büyük ilgi gördü

Almanya’da yabancılardan oluşan Nürnberg Göç ve Entegrasyon Konseyinin, belediye tarihi salonunda verdiği yeni yıl resepsiyonu çeşitli uluslardan insanları bir araya getirirken, ikramlarda uluslararası düzeyde oldu.

Başkonsolos Deniz’de hazır bulundu

Resepsiyonda, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır, İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, Türk-Alman Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Gülseren Suzan Menzel, Nurnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar ile, Türk Sivil Kuruluş Başkan temsilcileri hazır bulundu

Nürnberg’in yüzde 45’i yabancı

Açış konuşması yapan Konsey ikinci başkanı İlhan Postaloğlu, Nürnberg kentinde yaklaşık yüzde 45 göçmen ve yabancı uyruklu insanların bir arada yaşadığını vurgulayarak, yabancı kökenli insanların, belediye ve kamuda istihdam edilmesi, ana hedeflerimizden birisidir dedi.

Ayrımcılık arttı

Göç ve Entegrasyon konseyi başkanı Dimitrios Krikelis’ de, yabancı düşmanlığının arttığı bu günlerde, toplumda dayanışmanın önemine dikkat çekti. Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ise, Mart ayında yapılacak seçimlerde aday olmayacağının belirterek, bir veda konuşması yaptı. Müzik gruplarının renklendirdiği resepsiyonda, ülkelere has yiyecekler ikram edildi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.