Nürnberg`de cami saldırıları konuşuldu

Nürnberg`de cami saldırıları konuşuldu

ABONE OL
23:23 - 26/01/2020 23:23
Nürnberg`de cami saldırıları konuşuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cami saldırıları ile ilgili yerel makamlarla temasa geçilecek.

Nürnberg ‘de DİTİB’ e bağlı Eyüp Sultan Camiinde, Başkan ve Din görevlileri bir istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Kırşehir Diyanet İşleri İl Müftüsü Mehmet Yaman, Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Başkanı Hasan Aslan ile çok sayıda din görevlileri iştirak etti.

Toplantıda güncel konular konuşuldu. Gelecek Ostern tatilinde, Türkiye’den iki eğitimcinin geleceği ve kız ve erkek öğrencilere eğitim vereceği açıklandı. 22 Mart tarihinde de Rothenbach’ta Çanakkale programı yapılması kararlaştırıldı.

Cami saldırıları konuşuldu

Son günlerde cami saldırıları karşısında yerel makamlarla temasa geçilmesi ve hangi tedbirlerin alınması hususu görüşüldü. Üç aylarla ilgili bir sunum yapıldı ve ramazan hazırlıkları dillendirildi. Nürnberg Merkezinde bir ofis tutulduğu ve bunun açılışının yapılacağı belirtildi.

 Deprem mağdurlarına yardım kampanyası başlatıldı

Toplantıda, 24 Ocak 2020 tarihinde, meydana gelen deprem felaketin mağdurlarının yaralarını sarmak amacı ile bir yardım kampanyası başlatıldığı açıklandı. Kampanya ya destek olmak isteyenlerin, DİTİB derneklerine giderek, din görevlileri ile, dernek yöneticilerine müracaat etmesi istendi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.