*** Nürnberg’de Aşure Günü düzenlendi

*** Nürnberg’de Aşure Günü düzenlendi

ABONE OL
00:48 - 16/06/2019 00:48
*** Nürnberg’de Aşure Günü düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Nürnberg’de Aşure Günü düzenlendi


Nürnberg Alevi Kültür Merkezi (NAKM) tarafından Muharrem ayı vesilesi ile Aşure Günü düzenlendi

Aşure Gününe katılan Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, burada yaptığı konuşmada, "Yaşadığımız ülkede hakların alınabilmesi, birlik ve beraberlikten geçer. Ortak menfaatlerde birlikte hareket edelim. Bizler bir olalım, iri olalım ve diri olalım ve önyargılardan kurtulalım" dedi.

nurn-asure-gun-b.jpg

NAKM Başkanı İsmail Serin, "Aleviler mazlumun yanında olmuştur ve ezenler ile sömürenlerin karşısında bulunmuştur. Ortaçağ zihniyetine sahip kişiler tarafından işlenen insanlık dışı saldırılar, vahşetler, Maraş’lar, Çorum’lar, Sivas’lar bir daha olmasın" diye konuştu.

nurn-asure-gun-d.jpg

Alevi dedesi Serdar Yurdagül de, Aşure Gününün önemini anlattığı konuşmasında, "Aşure Günü, İslam aleminin bir kesimi için kutlama günü olarak düzenlenirken, Aleviler için yas günü, matem günü olarak kabul edilir. Kerbela’da Hz. Muhammed’in torunu, Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin’in Muharrem ayının 10’uncu gününde şehit edilmesi nedeni ile, 12 imamın acılarını anmak ve anlamak için Aleviler yasta olurlar, oruç tutarlar ve yas yemeği olarak da Aşure yapıp dağıtırlar, dostluklar pekişir" dedi.

nurn-asure-gun-c.jpg

Alman davetlilerin de katıldığı Aşure Gününde Zakir Bekir Arslan tarafından söylenen deyişler de ilgi ile dinlendi.


ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.