Nürnberg’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Nürnberg’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

ABONE OL
19:00 - 30/08/2020 19:00
Nürnberg’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

İyi Toplum gönüllülerinin düzenlediği kutlama, Pamukkale Lokantasında gerçekleşirken, program, istiklal marşımızın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Program sonunda barış güvercinleri uçuruldu.

Kuzey Bavyera İyi Toplum Gönüllüleri Derneği Başkanı Hulusi Koçak ve ekibi tarafından Nürnberg, Pamukkale Lokantasında düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramının 98 inci yılı kutlaması, büyük ilgi ve hijyen kurallarına uygun olarak, coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Kutlamada, Türk Sivil Kuruluş başkan ve temsilcileri ile Azeri vatandaşları da hazır bulundu.

İyi Toplum Gönüllüleri Başkanı Hulusi Koçak, bir konuşma yaparak, 30 Ağustos Zafer Bayramının nasıl kazanıldığını tüm detayları ile anlattı. Koçak, sözlerini şu sözlerle bitirdi:

TÜRK TARİHİ BİR BÜTÜNDÜR

“Değerli misafirler, Türk tarihi bir bütündür. Türk tarihinde, gelmiş geçmiş bütün Türk kahramanları, aynı emanetin savunucuları, aynı bayrağın sancaktarı, aynı davanın mihmandarlarıdır. İlk Türk Devletini kuran Oğuz kağan da Anadolu’nun kapılarını açan Alparslan da, İstanbul’u Feth eden Fatih’te, İşgale karşı kurtuluş mücadelesi verip, İstanbul’u yeniden Feth eden, Anadolu’yu yeniden Türk Devleti yapan, Türk Halkına yeniden bağımsızlığını kazandıran, Gazi M. Kemal Atatürk’te, bizim kahramanımızdır.

Bu vesile ile, 30 Ağustos 1922 zaferinin 98. Yılını canı gönülden kutlar, başta G. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmetle, Minnetle, Hürmetle yad ederiz. 

Salam olsun Oğuz kağana, selam olsun Alpaslan’a, Selam olsun Fatih’e, Selam olsun Gazi M. Kemal Atatürk’e, Selam olsun bütün Şehit ve Gazilerimize.”

BELGESEL İZLENDİ

Daha sonra, 5 dakikalık bir belgesel izlendi, ardından, Kuzey Bavyera CHP Birliği Başkanı Rıfat Çolak bir konuşma yaparak. 30 Ağustos Zafer Bayramının önemini dile getirdi. Devamında ise, Saadet Partisi Nürnberg Temsilcisi Musa Tamer’de söz alarak, günün anlamını anlatarak, şehitler için Fatiha okudu.

30 ADET BARIŞ GÜVERNİÇİN UÇURULDU

Kutlama sonunda Yüksel Deşat’a ait, 30 Ağustos’a atfen, tam 30 beyaz barış güvercini hep birlikte uçuruldu.

Büyük ilgi gören kutlama sonrası, Pamukkale Lokantası sahibi Şaban Ustanın elleri ile hazırladığı leziz yemekler davetlilere sunuldu.

İKİNCİ KUTLAMA

Nürnberg’de ,30 Ağustos Zafer Bayramının kutlamasının ikinci adresi Atatürkçü Düşünce Derneğindeki kutlama oldu. Hazır bulunan üye ve davetliler,30 Ağustos’u içtenlikle ve büyük coşku ile kutladılar Başkan Ayla Çokbudak’ın bir mesajı İyi Toplum Derneğindeki kutlamada okundu.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.