Nürnberg Türk İnisiyatif, Nürnberg Belediye Başkanı König’i ziyaret etti.

Nürnberg Türk İnisiyatif, Nürnberg Belediye Başkanı König’i ziyaret etti.

ABONE OL
23:33 - 06/08/2020 23:33
Nürnberg Türk İnisiyatif, Nürnberg Belediye Başkanı König’i ziyaret etti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN/ NÜRNBERG

Nürnberg Türk İnisiyatifi (TİN) organizesinde Nürnberg Türk Toplumu temsilcileri Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’i (CSU) ziyaret ettiler. König Türk heyetini Belediye sarayının tarihi salonu olan “Schöner Saal’de” karşıladı. TİN Sözcüsü İsmail Akpınar 100 gün önce göreve yeni başlayan König’i tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

KİMLER KATILDI

Ziyarette TİN Sözcüsü İsmail Akpınar’ın yanı sıra, Hasan Aslan (DİTİB Bölge Başkanı), Yılmaz Deliduman (UİD Bölge Başkanı), Süleyman Karaaslan (TİN İstişare Kurulu Üyesi ve İş Adamı), Abidin Doğan (TİN İstişare Kurulu Üyesi ve Sendikacı), Seyhan Karaaslan (Türkspor Başkanı), Fatih Köseoğlu (Türkspor Basın Sözcüsü), Tuğçe Kadan (Global Elternverein 2. Başkanı), Dinçer Güller (Bulgaristan Türkleri temsilcisi ve İş Adamı), Bülent Ekrem (Batı Trakya Türkleri temsilcisi ve Siyasetçi) ve Betül Özen (Üniversitese Öğrenci temsilcisi) katıldılar.

DEĞİŞİK KONULARI İSTİŞARE ETTİLER

Türk toplumu temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı König öncülüğündeki Belediye yetkilileri ile Nürnberg’deki değişik sorun ve konularla ilgili istişarelerde bulundular. Toplantıda Eğitim, Güvenlik ve Spor alanı konuları yanında Türk İşletmeleri, Dernekleri ve Toplumunun belediye ile alakalı ilişkiler gündeme geldi. TİN Sözcüsü İsmail Akpınar, toplantının çok verimli geçtiğini ve ileride de Büyükşehir Belediyesi ile bu istişare toplantıların devam edeceğini açıkladı.

Buluşma sırasında, İsmail Akpınar, König’e bir buket çiçek, Nürnberg Türkspor / Çağrıspor kulübü başkanı Seyhan Karaaslan, Marcus König’e takımın kaşkolonu verdi,

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.