Nürnberg, Türk delegeleri ağırladı

Nürnberg, Türk delegeleri ağırladı

ABONE OL
22:37 - 30/07/2022 22:37
Nürnberg, Türk delegeleri ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye ve Almanya uzman elemanlar mübadelesi Projesi büyük ilgi gördü.

Türkiyeden gelen, Aile ve Sosyal işler, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlıklarınden delegeler Nürnberg Belediyesi Eğitim Kurumu Schlau’yu ziyaret ederek eğitim ile ilgili konularda bilgiler edinip fikir alış verişinde bulundular. Delegelere simultan tercümanlar ile konular anında aktarıldı.

Almanya’dan sorumlu delege Hans Steimle ve Nürnberg belediyesi Eğitim Bürosundan Claudia Lehnerer delegelerle Nürnberg Schlau eğitim kurumunu ziyaret ettiler. Schlau idarecisi Florian Schromm ile bu kurumun eğitim danışmanı Celal Turhan Meslek eğitimi ve Okullar hakkında misafirlere birer Presentation sundular ve soruları cevapladılar.

Türkiye ve Almanya uzman elemanlar mübadelesi projesini birlikte hayata geçiren delegasyonda bulunan davetliler: Milli Eğitim bakanlığından projenin sorumlusu Osman Yalçın, Gençlik ve Spor bakanlığından C. Berker Ülker,Şükran Yalçın ,Edip Yalçın, Mustafa Demir, Hatice Ketencioğlu Özbek, Aile ve Sosyal işler bakanlığından Sürüye Kutan Schlau eğitim kurumu ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundular. Almanca sunumların simultan tercüme edildiği toplantıda Bavyera eğitim sistemi ve meslekler üzerine bilgiler verildi.

Florian Schrom misafirleri selamlayarak bu diyalogların ve eğitimin önemini anlattı. Schlau elemanları misafirlere Türk usulü Çay ve Kek ikram ettililer. Türkiyeden gelen bakanlık delegasyonu Nürnberg Meslek okulları ve diğer Okulların sistemini inceleyerek notlar aldılar. Almanca Presentasyonu türkce olarak sunan Eğitim danışmanı Celal Turhan gelen soruları içtenlikle cevapladı. Misafir delegeler sunumları ve anlatılan konuları çok beğendiler.

Karşılıklı diyalogun eğitimdeki önemini vurgulayan delegeler Uzman elemanların mesleki yeterliliği ve gelişimi için ilişkilerin devamının cok faydalı olacağını belirttiler. Schlau Eğitim kurumunu türkiyede ilgili bakanlıklara sunum yapmaları için davet ettiler. Türkiye bakanlıkları delegelerinin yanında Schlau Eğitim kurumundan Florian Schromm ve Celal Turhan eğitim ilişkilerinde dostça yapılan görüşmelerden oldukça memnun kaldılar ve ilişkilerin devamını dilediler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.