Nürnberg Teknolojide Almanya’nın Silicon Vadisi olma yolunda

Nürnberg Teknolojide Almanya’nın Silicon Vadisi olma yolunda

ABONE OL
21:32 - 27/09/2020 21:32
Nürnberg Teknolojide Almanya’nın Silicon Vadisi olma yolunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Silicon Valley ve Nürnberg – yani Frankonya Vadisi arasında yeni teknoloji işbirliği imkanları doğuyor.

San Fransisko / Cupertino merkezli Mobileum şirketi geçtiğimiz günlerde Nürnbergli uluslararası telekomünikasyon şirketi, Adil Kaya’nın yöneticisi olduğu SIGOS’u satın almasıyla Silicon Vadisi ve Nürnberg ile, yani Frankonya Vadisi ile, yeni teknoloji iş birliği imkanları doğdu.

Bu nedenle geçtiğimiz hafta Nürnberg’in ana kent belediye başkanı Marcus König ve ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Dr. Michael Fraas SIGOS’u ziyaret ettiler.

ADİL KAYA SERVİS KALİTESİNİ YÜKSELTİLMESİNİ TALEP ETTİ

Düzenlenen açık oturuma ev sahipliği yapan SIGOS CEO’su Adil Kaya politikacılardan telefon kullanıcılarının haklarının Almanya’da daha iyi korunması, ücretlendirme gibi konularda hataların kaldırılması, servis kalitesinin daha yükseklere çıkarılmasını talep etti. Artık mobil telefonlarla dünyaya bağlantılı olmak insanlık için uluslararası bir değer olarak algılanması ve politikacıların da bunun yasal çerçevesini hazırlamalarını istedi.

NÜRRBERG’E TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AÇILACAK

Nürnberg ana kent belediye başkanı Marcus König Almanya’nın 26 yıldan sonra ilk defa yeni bir üniversite açacağını, bunun da Nürnberg Teknik Üniversitesi olarak 6 binden fazla öğrenciye eğitim sunacağını bildirdi. Bu muazzam yatırımı Nürnberg çevresindeki teknoloji şirketleriyle iş birliği içinde genişletmek istediğini bildirdi. Dünyaca iş yapan, ama Nürnberg’de çok tanınmayan SIGOS gibi önemli şirketler olduğunu ve bunların da önümüzdeki yıllarda yeni şirketlerin (start up’s) doğmasında örnek teşkil ettiğini bildirdi. Bu teknik üniversite iki yıl içinde 250 profesör ile önce internet üzerinden, dört yıl içinde de sıfırdan yapılan üniversite kampüsünde İngilizce eğitime başlayacağını bildirdi. Dr. Fraas ise, üniversitede sadece teknik uzmanlık eğitimi değil aynı zamanda endüstrinin yeni kuşak yöneticilerini yetiştirmek için sosyal ve ekonomi alanlarında da ek eğitimler verileceğini bildirdi.

LİZBON`DAN GELDİ

Konferansa katılmak için Lizbon’dan Nürnberg’e gelen WeDo şirketi CEO ‘su Rui Paiva, Marcus König’den yeni kurulan şirketlere en başta önemli işlerin verilmesiyle desteklenmesi gerektiğini, bunun meyvelerini Portekiz’de Braga ya da Lizbon gibi kentlerde bizzat yaşadığını bildirdi.

Fonlar üzerinden şirketlere yardım yerine, startup şirketlerine somut projelerin verilmesinin daha yaratıcı olduğunu söyledi.

Konferansa San Fransisko’dan katılan Mobileum CEO’su Bobby Srinivasan ‚90’lı yıllarda Nürnberg ve Münih’te yatırımlar yapmış GSM şirketlerinin hızlı büyümesinde destekte bulunmuştum‘dedi. Nürnberg, Lizbon, Bangelor ya da Braga gibi şehirlerde her zaman daha yakından çalışmaktan memnuniyet duyacağını bildirdi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.