Nürnberg Sonbahar Halk Festivali Başladı

Nürnberg Sonbahar Halk Festivali Başladı

ABONE OL
17:27 - 31/08/2022 17:27
Nürnberg Sonbahar Halk Festivali Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de ilkbahar ve sonbaharda açılışı yapılan halk festivali (Volkfest) bu sene yoğun yağmur nedeniyle büyük bir çadırda müzikli bir törenle gerçekleşti.

11 Eylül’e kadar açık kalacak sonbahar festivalin açılışında, Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder, Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger. Nürnberg Belediye Başkanı Markus König, Güney Almanya Şovmenler Derneği Başkanı Lorenz Kalb, Tucher Bira Fabrikasını temsilen Jörg Träger, festival ev sahipliğini yapan Jürgen Papert, siyaset ve medyadan çok sayıda temsilci katıldı.

Nürnberg Sonbahar Halk Festivali’nde, Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder, Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger, Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König de, Tucher Bira firmasına ait Tucher Festbier’in (Tucher Fıçı Bira) ilk bira fıçısını açmasıyla başlayan festivalde geç saatlere kadar müzik eşliğinde eğlendi.

Kuzey Bavyera Bölgesinde yaşayan yüzlerce Türk’ün de ziyaret edip eğlendiği Nürnberg Halk festivalin açılışında kısa bir konuşma yapan Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, ‘‘Nürnberg’de ilkbahar ve sonbahar aylarında iki defa halk festivali açılır.

Festivaller yerel kültürün geleneksel bir parçasıdır. Panayır alanlarında tüm yaş gruplarının eğleneceği hoçca vakit geçireceği alanlar mevcuttur. Açılış gününde geçit töreni yapılır ve kapanış gününde şehrin güneyini aydınlatan devasa havai fişek gösterisi gerçekleştirilir.

Haftanın bir günü aile günüdür. Tüm atlıkarıncalar, trenler ile standtlarda satılan yiyecek ve içecekler yarı fiyatına satın alınır. Festivale katılanlar, iki hafta güzel anılar kazanır ’dedi.

EN İYİ ŞEHİR FUARI

Bavyera Başbakanı Marcus Söder’de Nürnberg kentin en ünlü etkinliği olan Christkindesmarkt ile Nürnberg’de açılan halk festivallerini katılırsanız Frankonya geleneklerini, kültürünü yaşamış olursunuz.

Sonbahar Hak festivali Nürnberg Dutzedteich Gölün yanındaki eski Nazi partisi Alanı Dokümantasyon Merkezinin bulunduğu Kongre Salonun yanında açıldı ve açılan Halk festivallerine yaklaşık 2 milyonu aşkın ziyaretçinin katılmıştır. Bu senede aynı sayıya ulaşılması beklenmektedir. Nürnberg fuarları, Almanya’nın en temiz ve en güvenli fuarlar olarak bilinir. 2013 yılında Stiftung Lebendige Stadt tarafından ‚ ‘‘En İyi Şehir Fuarı ‘‘ödülüne sahip görülmüştür ‘dedi.

Güney Almanya Şovmenler Dernek Başkanı Lorenz Kalp, ‘biz şovmenler nihayet mesleğimizi tekrar açılan festivalde icra edebildiğimiz için çok mutluyuz. Yaptığımız iş bir meslektir ve insanları eğlendirmek hoşça vakit geçirmelerini sağlamak bizim işimizdir. Halk şenliklerinde ve kilise kutsamalarında bizi ziyaret eden ve bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz ‘dedi.

Nürnberg Volkfest(Nürnberg Halk Festivali) hakkında daha fazla bilgi için,

İnfo tel: +49(0)911 468600 ve Mail:  [email protected]

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg/Foto/ Bernd Meyer

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.