Nürnberg Organik Ürünler Fuarına Türkiye 39 Firma ile katıldı

Nürnberg Organik Ürünler Fuarına Türkiye 39 Firma ile katıldı

ABONE OL
13:45 - 08/08/2019 13:45
Nürnberg Organik Ürünler Fuarına Türkiye 39 Firma ile katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyanın en büyük organik fuarlarından biri olarak kabul edilen Nürnberg Uluslararası 30. (Biofach 2019) Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.16 Şubat tarihine kadar sürecek Fuar’da, 21 ‚i Ege İhracatçılar Birliği bünyesinde olmak üzere 39 Türk firması yer aldı.

Başkonsolos Yavuz Kül Türk firmalarını ziyaret etti
Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Türk firmalarını tek tek ziyaret etti ve ilgililerden bilgi aldı.

Organik ürün İhracatımız 250 Milyon Dolar
Ege Yaş meyve ve sebze ihracatçılar birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Ödül ile Tarım ihracatçıları adına konuşan Cahit Doğan Yağcı, organik ürün olarak, yıllık ihracatımızın 250 milyon dolar olduğunu belirttiler. Bunun yanı sıra, diğer ihraçatlarımızdan, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar 6,5 milyar, yaş sebze ve meyve 2,3 milyar dolar, kuru meyve 1,4 milyar dolar, zeytin ve zeytinyağının 0,4 milyar dolar olduğunun altını çizdiler.

Fuarda neler sergiledik
Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda ülkemizden katılım sağlayan firmalar, başta organik kuru incir, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru kayısı gibi organik kuru meyvelerimiz olmak üzere, fındık, fıstık, badem, kuru domates ve domates konsantresi, konserve ve salamura meyve ve sebzeler, baharat ürünleri, hububat ,bakliyat ve yağlı tohumlar, meyve suları ve konsantreleri, yarı kuru sebzeler, dondurulmuş sebze ve meyveler gibi belli başlı gıda ürünlerini Almanya ve dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılara sunma fırsatı elde etti  gerçekleştirdi. 

Konferans verilecek
BioFach Fuarı kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından NCC Mitte 1. Kat, Maibach salonunda 16 Şubat 2019 Cuma günü saat 09.00’da T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Sayın Fuat Fikret Aktaş’ın katılımıyla “Türkiye’de Organik Tarım” konulu bir konferans düzenlenecek. Konferansın açılış konuşması Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül yapacak.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
 
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.