Nürnberg Maviye boyandı

Nürnberg Maviye boyandı

ABONE OL
23:57 - 08/08/2019 23:57
Nürnberg Maviye boyandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın en keyifli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan Nürnberg Mavi Gece (Blau Nacht) bu yıl 20. kez ve cennet ve cehennem ana başlığı ile gerçekleşirken, ışık oyunları ile kent aydınlatıldı ve renk deryası ile süslendi.

Değişik alanlarda, sanatın ve kültürün büyük ustaları yeteneklerini sergiledi. Uzun bir gecenin ardından, dostlukların sergilendiği, sabaha kadar süren ve 140 bin kişinin gezdiği Mavi Gece’de, memleket bakanlığı salonunda da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Konsoloslukların uzun gecesinde Türkiye tanıtıldı

Mavi Gece kapsamında, Bavyera Memleket Bakanlığı salonunda konsolosların uzun gecesi gerçekleşti.

Bu etkinlikte, 11 değişik ülke konsoloslukları yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosluğu açtığı bir stantla, Türkiye’yi tanıttı.

Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke ve konsolosluk mensupları ziyaretçilere, başta Türk tatlıları, tuzlu çörekler ile değişik Türk mutfağından ikramlarda bulunurken, Türkiye’nin tanıtımı yapıldı.

Turistik broşürler büyük ilgi gördü. Gece yarısına kadar süren tanıtımdan memnun kaldıklarını belirten Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, bu yıl Türkiye’ye yoğun turist akını yaşanacağını belirtti.

Stant açan diğer konsoloslar, topluca Türk standına bir nezaket ziyaretinde bulundular.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.