Nürnberg, “Gostenbul “semtindeki Tük esnaf dertli

Nürnberg, “Gostenbul “semtindeki Tük esnaf dertli

ABONE OL
15:54 - 07/02/2021 15:54
Nürnberg, “Gostenbul “semtindeki Tük esnaf dertli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Onlara bir dokunduk, bin işittik. Almanya’nın Nürnberg kent Merkez’inde bulunan Plarrer meydanına açılan, Türkler arasında “Gostenbul “olarak anılan ve bir binanı duvarında Ayyıldız bulunan Gostenhofer Hauptstr’deki Türk iş yerleri, uzun süren pandemi yasakları nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.

Lokantalar sadece paket servis yapabilirken, berber, seyahat büroları ve terzi gibi iş yerleri kapılarını açmamamın sıkıntısını çekiyorlar.

BİR DOKUNDUK BİN İŞİTTİK

Pandemi nedeniyle, tüm iş yerleri gibi, kazanmak yerine kaybettiklerini anlatan GOSTENBUL esnafına bir sorduk, bin işittik. İşte onlardan bazıları:

AHMET CAN (Mevlâna Lokantası Sahibi)

İkinci pandemi döneminde,3 ayı geçtik. Gerçekten zor ve sıkıntılı dönemler geçiriyoruz. Biz, kısmen açık olduğumuz için maddi yönden sıkıntımız olmadı, ama manevi yönden sıkıntınım var. Devlet bize kısmen ödeme yapıtı. Bavyera Başbakanı Markus Söder güzel bir açıklama yaptı. Gastronomi yıl boyunca vergiler yüzde 19’dan yüzde 7’ya düşürülecek. Bu şekilde rahat edeceğimiz kesin. Antık sıkılmaya başladık. Açılmak istiyoruz.

BİLAL İNAK (10001 Kuaför salonu sahibi)

Kapanmamız fazla uzun sürdü. Kısa çalışma parası alıyoruz ama, çalışanlarımız pek geçinemiyor. Ne olacak belli değil. Kara kara düşünüyoruz. Giderimiz çok. Önümüzü göremiyoruz.30 kişi çalıştırıyorum.

NİYAZİ KOÇ (Çeşme Lokantası sahibi)

15 yıldır, çeşme restoranını işletiyorum. Pandemiden dolayı, birinci dönemi atlattık. İkinci dönemi de atlatmaya çalışıyoruz. Başbakanımız Markus Söder’e yaptığı yardımlar nedeniyle teşekkür ediyorum. Ama, olan bize oluyor. Kısmen açık olduğumuz için, mali değil ama manevi sıkıntı içindeyiz.

TAYFUN TUNA (Plarrer Market sahibi)

Ailece, süpermarketimizi işletiyoruz. İnsanların korktuklarını gördük. Merkezde olduğumuz için, çarşıdan gelip gidenleri nerde ise kaybettik. Bunun zararını çekiyoruz. Temennim bu durumu kısa zamanda atlatmaktır.

GÜROL ALPAY (Telekomünikasyon dükkânı sahibi)

Her türlü çalışmayı yapıyoruz. Tamir servisimiz var. Pandemi nedeniyle dükkanımızı açtığımız halde, tabi ki problemlerimiz var. Peşin satış yapamıyoruz. Kontür satamıyoruz. Danışmanlık hariç, çok az iş yapıyoruz Tabi ki bu bizim gelirimizi fazlası ile düşürüyor.

DUYGU HATKOY (Atılım Export Müdürü)

Aylardır kapalıyız. Zararımız çok fazla. Şu an devletten yardım bekliyoruz. 12 kişi çalıştırıyoruz. Bakalım ne olacak, bekliyoruz. Mağdur durumdayız.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.