Nürnberg Folklora doydu

Nürnberg Folklora doydu

ABONE OL
22:49 - 08/03/2020 22:49
Nürnberg Folklora doydu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

9’uncusu yapılan Uluslararası Folklor Şenliğinde, 8 ülke yer alırken en çok alkışı, Türk ekibinden “Altın Kızlar Grubu “ile İrlanda aldılar. Gruplar sahnede, izleyiciler salonda kaynaştı.

Almanya’da Nürnberg SPD Mögeldorf bölge başkanı ve aynı zamanda Uluslararası Sanat ve Kültür Derneği Başkanı olan Abdurrahman Gümrükçü tarafından hayata geçirilen 9’uncu Uluslararası Nürnberg Folklor Festivali Gartenstadt salonunda gerçekleşti.

BAŞKONSOLOS SERDAR DENİZ DE KATILDI

Festivalde, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Büyükşehir 2’inci Belediye Başkanı Christian Vogel, Büyük şehir Belediye Başkan adayları SPD ’li Thorsten Brehm, CSU’lu Marcus König, Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır, Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar ile çok sayıda çeşitli milletlere mensup izleyici hazır bulundu.

HUZURLU YAŞAM ÖNEMLİ

Abdurrahman Gümrükçü ’nün açış konuşmasının ardından söz alan Serdar Deniz ile Christian Vogel, festivali överek, aşarı sağa prim verilmemesini isteyerek, birlikte huzur içinde yaşamanın önemeni vurgulayarak 8 Mart kadınlar gününü kutladılar.

FOLKLORCULAR SAHNEDE, İZLEYİCİLER SALONDA KAYNAŞTI

Sırası ile, Rusya, İspanya, Türkiye, Almanya, İrlanda, Bulgaristan, Yunanistan ve Kolombiya grupları sahne alırken, onlar sahnede, izleyicilerde salonda kaynaştı. Türkiye’den “Altın Kızlar Grubu “ile İrlanda grubu en çok alkış alan ülkeler oldular.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.