Nürnberg Film Festivali verilen 10 ödülle sona erdi

Nürnberg Film Festivali verilen 10 ödülle sona erdi

ABONE OL
00:34 - 17/03/2024 00:34
Nürnberg Film Festivali verilen 10 ödülle sona erdi
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yarışma bölümlerinde üç farklı seçici kurulun ödüllerini açıkladığı ödül töreniyle 28. Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali sonuna geldi. Toplam 10 ödülün verildiği festivalde 12.000 Euro değerinde ödül dağıtıldı.

Ödüllerin biri de basın dalında arkadaşımız Taner Tüzün’e yaptığı haberler nedeniyle verildi. Proğramı baştan sona Festival Başkanı Adil Kaya sunarken, Yönetmen Ayten Akyıldız ile Sinem İlterli canla başla akışı düzenlediler.

 

UZUN FİLM ZEKİ DEMİRKUBUZ’UN OLDU

Uzun film yarışmasına Türkiye’den katılan Zeki Demirkubuz’un “Hayat” adlı filmi 28. Türkiye Almanya Film Festivali’nin En iyi Uzun Film Ödülü’nü kazandı. Büyük Jüri Ödülü de yönetmen Zeki Demirkubuz’a verildi.

EN İYİ KADIN SELEN KURTARAN ‘A

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, “Cam Perde” filmindeki performansı için Selen Kurtaran’a, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise “Was von der Liebe bleibt” (Aşktan Geriye Kalan) filmindeki üstün başarısı nedeniyle Serkan Kaya ‘ya verildi. Selin Kurtaran vize alamadığı için törende hazır bulunamadı.

SEYİRCİ ÖDÜLÜ

Seyirci Ödülü’nü izleyicilerden en çok oy alan Veit Helmer’in yönettiği “Gondola” (Teleferik) filmi kazandı.

ÖNGÖREN ÖDÜLÜ

Öngören Ödülü’nü yönetmenliğini Marcus Vetter ve Michele Gentile’nin yaptığı “Krieg und Gerechtigkeit” (Savaş ve Adalet) filmi aldı.

 

TANER TÜZÜN’E ÖDÜL

Gazeteci Taner Tüzün’e festivalin başlangıcından beri hazırladığı gazete ve televizyon haberleri için bir festival teşekkür plaketi verildi.

KISA FİLMLER

Kısa film yarışmasındaki ödüllerin dağılımı şöyle:

En İyi Kısa Film

Protokol

Yönetmen: Berna Sitera Değirmen,

İkincilik Ödülü

Avrupa Fatihi

Yönetmen: Onur Yağız,

Üçüncülük Ödülü

Hayırlı Olsun Ziyareti

Yönetmen: Muaz Güneş,

28. Türkiye Almanya Film Festivali’ne seyirci büyük ilgi gösterdi. Türkiye ve Almanya’dan 70’in üzerinde sanatçı ve sinema sektörü uzmanının ağırlandığı festivalde toplam 59 etkinliğe yedi bine yakın seyirci ilgi gösterdi, filmleri izledi ve yoğun geçen söyleşilere katıldı. Açılışta oyuncular İris Berben ve Hale Soygazi’ye festivalin onur ödülü verilmişti.

Kenan İmirzalıoğlu’nun da jüri olduğu yarışma sonunda tüm jüri üyelerin sahneye gelerek kazanan filmlerin gerekçeli kararını okudular. Cine Citta ARENA salonunun dolduran seyirciler neşeli saatler geçirirken, kazananları yürekten alkışladılar

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.