Nürnberg Film Festivali Başladı

Nürnberg Film Festivali Başladı

ABONE OL
14:15 - 11/03/2023 14:15
Nürnberg Film Festivali Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

19 Mart tarihine kadar sürecek festival açılışında Türkiye’den Şerif Gören, Almanya’dan Michael Verhoeven onur ödülü aldılar.

Adil Kaya ile Ayten Akyıldız’ın  hayata geçirdiği ve Nürnberg’in en önemli sanat faaliyetlerinden biri olan 27’inci Türkiye –Almanya Film Festivali Nürnberg Tafelhalle’de yapılan gala ile başladı. On gün sürecek, Festivalin geleneksel onur ödülleri Rejisör Şerif Gören ile Michael Verhoeven’e verildi. Şerif Gören’e ödülünü Nürnberg Kültür Dairesi Müdiresi Prof. Dr. Julia Lehner, Michael Verhoeven’e ise Yazar Zeynep Oral takdim etti.

ADİL KAYA YÖNETTİ

Başkan Adil Kaya yönetimindeki program, Piyanoda Hilde Pohl ve bateride Yogo Pausch ikilisinin harika müzikleri başladı. Müzisyenler depremde hayatlarının kaybedenleri unutmazken, Mozart’ın “alla Turca “Türk marşını seslendirdiler.

Programın akışı içinde konuşmacılar ortak nokta olarak Türkiye ve Suriye’deki depremden duyduklarını üzüntüyü ifade ettiler ve festivalin Nürnberg’e yakıştığını dillendirerek, demokrasinin önemine dikkat çektiler.

YARIŞMA FİLİMLERİNDEN PARÇALAR GÖSTERİLDİ.

Festival galasında, uzun metraj, kısa ve dünya sinemalarından parçalar gösterildi. Yarışmada, uzun metrajda, 5’i Türkiye’den, 4’ü Almanya’dan olmak üzere 9 film yarışırken, kısa metraj yarışma kategorisinde, 4 Almanya’dan 6 Türkiye`den olmak üzere 10 filmden parçalar gösterildi. Sinema dünyasından ise toplam 15 film beyaz perdeye yansıyacak. Yarışma dışı filmlerin sayısı ise, 50. Yapılan ara da konuklara ikramda bulunuldu.

Galada, Şerif Gören ’in “ON KADIN” adlı filimi gösterildi.

Festivalde şimdiye kadar, Heinz Badewitz , Hülya Uçansu,Hülya Koçyiğit, Tuncel Kurtiz, Ferzan Özipek, Mario  Adorf, Zülfü Livaneli, Armin Muelle-Stahl,Klaus Eder, Faktih Akın, Tarık Akın, Hannelore Elsner,Türkan Şoray, Fatma Girik, Edtgar Reitz, Şener Şen, Yavuz Turgul,Hanna Schygulla, Kadir İnanır, Ara Güler, Volker Schöndorfgf, Filiz Akın, Ediz Hun, Margarethe Trotta, Senta Berger, Genco Erkal, Dr.Ahmat Boylacı, Cladia Tronnier ve Perihan Savaş  onur ödülü aldılar.

ÖDÜLLER 18 MART’DA SAHİPLERİNİ BULACAK

En iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, Büyük Jüri ödülü, Seyirci ödülü. Ödüller, 18 Mart 2023 tarihinde CineCitta Arena’da saat 21.00’den itibaren sahiplerini bulacak.

SALONLAR ŞÖYLE: Tafelhalle, Künstlerhaus, Cine Citta Arena Ayrıntılar, “www.ffd.net 2 üzerinden görülebilecek.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.