Nürnberg avcılık, atıcılık ve silah fuarı kapılarını açtı

Nürnberg avcılık, atıcılık ve silah fuarı kapılarını açtı

ABONE OL
16:04 - 09/03/2019 16:04
Nürnberg avcılık, atıcılık ve silah fuarı kapılarını açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Nürnberg kentinde 46.sı yapılan dünyanın en büyük; avcılık, atıcılık ve silah fuarı (İWA 2019) kapılarını açtı. 13 Mart tarihine katar sürecek fuarın resmi açılışını Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann ve Nürnberg Anakent Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly yaptı. Resmi açılışta, Nürnberg Başkonsolos yardımcısı Selçuk Eke’de bulundu. Daha sonra Başkonsolos Yavuz Kül, Türk firmalarını ziyaret ederek, ilgililerden bilgi aldı

Türkiye 105 firma ile gövde gösterisi yaptı

121 ülkeden bin 500 firmanın yer aldığı fuarda, Türkiye bu yıl tüm zamanların rekorunu kırarak, fuarda 105 firma ile yer aldı. Fuarı sadece, ticari iş insanları gezebiliyor. Bu yıl 50 bin ziyaretçi bekleniyor.

 

Tüfek ve dipçik taslaklarımız ilgi odağı

Fuarda, tabanca, tüfek, mermi gibi mamullerimizin yanı sıra, doğu Anadolu’da yetişen ceviz ağacından yapılan dipçik taslakları da ilgi gördü. Mustafa Özdemir, dipçiklerin, ceviz ağacının köküne yakın yerlerinden imal edildiğini ve yıllar boyu dayanıklılığını koruduğunu ve dünya çapında büyük talep olduğunu söyledi.

İhracatımız 2 Milyar 35 milyon dolar

Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçılar Birliğinden verilen bilgilere göre,2018 yılında, ihracatımız, 2 milyar 35 milyon dolar oldu. Hatsan firmasını ziyaret eden Başkonsolos Yavuz Kül, firma sorumlusu Hüseyin Ferhan Güna’dan bilgi aldı. Hatsan firmasının Türkiye’de en çok ihracat yapan firma olduğu belirtildi.

Fuarda neler yer aldı

Fuar’da, Avcılık, Silah, Kamp ve Spor Malzemeleri ana ürün grubunda, Ateşli silahlar ve aksesuarları, av ve atıcılık malzemeleri, kamp ve dağcılık malzemeleri, outdoor aksesuarlar ve tekstil ürünleri, mühimmat ve çeşitleri, hazır giyim, hediyelik eşyalar, avcılık donanımları, güvenlik sistemleri, optik aletler yer aldı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN/NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.