Nürnberg-Antalya kardeşliği 25 yaşında

Nürnberg-Antalya kardeşliği 25 yaşında

ABONE OL
17:17 - 24/02/2022 17:17
Nürnberg-Antalya kardeşliği 25 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

4 Mart 2022 tarihinde, Nürnberg’den bir heyet, Antalya’ya gidecek.

1997 yılında Antalya Cam Piramit’te zamanın Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ludwig Scholz ile zamanın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı tarafından imzalanan Nürnberg –Antalya kardeş şehir ilişkisisin 25.yıl kutlamaları kapsamında, Nürnberg Belediyesi Uluslararası ilişkiler Daire başkanı Bayan Christine Schüssler, Antalya Nürnberg Kardeş şehir dernek Başkanı Rıza Özlek ile, denetim kurulu Başkanı Bayan Susanne  Schineehorst ve Insan eV Yönetim kurulu, Nürnberg Mevlana lokantasında bir araya geldiler.

 4 MART’TA NÜRNBERG HEYETİ ANTALYA’YA GİDECEK

Ilk olarak 4 Mart tarihinde, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek`in davetlisi olarak kalabalık bir heyetin Antalya’ya gideceği belirtildi. Nürnberg Belediye Başkanı Markus König’ in başkanlındaki heyette, meclis üyelerinin yanı sıra, IN-SAN derneği Başkanı Rıza Özlek te yer alacak..

IN-SAN Derneğinin önerisi ile geçen yıl büyük bir orman yangını geçiren Antalya’ya yeniden ağaçlandırma fonunda yararlanmak için Kardeş şehrin önerileri doğrultusunda çalışma yapılacak.

NÜRNBERG’İN TRAMVAYLARI ANTALYA YOLUNDA

Bilindiği gibi, kardeş şehir ilişkisinin başlamasından sonra, Nürnberg Belediyesi ,1999  yılında Nürnberg Belediyesi Antalya’ya iki adet tramvay hediye etmişti. Tramvaylar halen, Antalya’da 5 kilometrelik bir parkurda, nostalji tramvayları adı altında turistik gezi yapıyor.

NÜRNBERG SİTESİ KURULMUŞTU

 Kardeş şehir ilişkilerinin başlamasının ardından, Nürnberg’de ikamet eden Antalyalı bir grup vatandaşımız, havaalanı yakınlarındaki Pınarlı mahallesinde SİTE NÜRNBERG’ i hayata geçirmişlerdi.

 KİMLER KATILDI?

Yapılan toplantıda, Daire Başkanı Christine Schüssler, Antalya Koordinatörü Christine Schüssler Yönetim kurulu Üyeleri Hatice Can Schimith, İclal Iyidinc ve Cihan Kente hazır bulundu.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.