Nürnberg 9 Ekim’de seçime gidiyor

Nürnberg 9 Ekim’de seçime gidiyor

ABONE OL
13:12 - 16/09/2022 13:12
Nürnberg 9 Ekim’de seçime gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de 9 Ekim 2022 tarihinde yapılacak Uyum Meclisi seçimlerine CSU Nürnberg tarihinde ilk kez bir seçim listesiyle katılacak.Internationale Union Nürnberg Listesi 14 adaydan oluşuyor.

Adaylar arasında Türkiye kökenli Betül Özen ve Ramazan Avcı da tanıtım programında yer aldı.

NÜRNBERG tarihi belediye sarayında yapılan aday tanıtım programına adayların yanı sıra birçok Türk STK temsilcileri de davetli olarak katıldı. Nürnberg CSU Meclis Grubu Başkanı Andreas Krieglstein ve CSU Grubunun Uyum Sözcüsü Werner Henning davete yaptıkları açılış konuşmalarında Nürnberg’de yaşayan herkesin bu şehirden sorumlu olduğunu ve bu güzel kente herkesin birlikte hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. Bilindiği gibi Nürnberg Belediyesi 2020 yılından itibaren CSU’lu Belediye Başkanı Marcus König tarafından yönetiliyor.

TÜRK ADAYLAR LİSTEDE
CSU listesinde Türkiye kökenli adaylar Betül Özen ve Ramazan Avcı da tanıtım programında hazır bulundular ve kendilerini katılımcılara tanıttılar.

Davetli olarak toplantıya katılan Türkische Initiative Nürnberg-TİN Sözcüsü İsmail Akpınar, Nürnberg’de yapılacak Uyum Meclisi seçimlerine tüm seçmenlerin mutlaka katılımın önemini dile getirerek tüm adaylara başarılar diledi.

Akpınar, bu seçimlerde yüksek katılımı sağlamak için Nürnberg’li Türk STK’larla beraber bazı çalışmalar planladıklarının da altını çizdi. Nürnberg DİTİB Başkanı, Hasan Aslan ise, gençlerimizin Almanya’daki tüm demokratik partilerde aktif olarak yer almalarının önemini dile getirdi.

Nürnberg’de 9 Ekim’de seçim var

İsmail Akpınar, Ramazan Avcı, Betül Özen, Hasan Aslan (soldan Sağa)

 

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.