NSU rahat durmuyor ve tehdit etmeye devam ediyor

NSU rahat durmuyor ve tehdit etmeye devam ediyor

ABONE OL
23:43 - 24/09/2019 23:43
NSU rahat durmuyor ve tehdit etmeye devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

44 yaşındaki SPD Bavyera Genel Sekreteri ve Federal Milletvekili Uli Grötsch son iki ayda iki kere ölümle tehdit edildi.

Aşağı Palatina Milletvekili tehditte Facebook’ta yayımladığı video mesajıyla tehditlere cevap verdi ve aşırı sağcılara karşı mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.

Ensesinden vurun

Ölüm tehdidinde ise, “Uli Grötsch’ü öldürün! Ensesinden vurun, Lübcke gibi!” ifadeler yer aldı.
Sürekli hakaretler ve tehditler aldığını belirten sosyal demokrat milletvekilli, ölüm tehditleri ile olayın artık yeni bir boyuta taşındığını belirtti.

Bilindiği gibi, Kassel Valisi Walter Lübcke bu yaz evinde katledilmişti. Aşırı sağcı bir sanık cinayet ile yargılanıyor.

Yine, NSU davasındaki Türk ailelerin haklarını savunan Frankfurtlu Avukat Seda Başay-Yıldız’da birçok kez “NSU 2.0” tarafından ölüm tehditleri aldı.

Milletvekiline Türk Toplumundan Dayanışma Mesajı

Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) başkanı Bülent Bayraktar sosyal medya hesaplarında Uli Grötsch’e dayanışma mesajı yayımlayarak şunları yazdı:

“Cinayetler, saldırılar ve ölüm tehditleri ile aşarı sağ eğilimliler demokrasi yanlılarını korkutmaya çalışıyorlar.
Büyük bir kaygıyla aşırı sağ eğilimlerin toplumun ortasında bile kabul gördüğünü izliyoruz.
Buna müsaade etmemiz gerekiyor ve hukuk devletinin sunduğu tüm imkanlar ile ortak mücadele etmemiz gerekiyor. Tgmn üye dernekleriyle çoğulcu ve hoşgörülü dünya görüşünü savunmaktadır.
Dernek olarak tüm insanların eşit değerde olduğunu savunuyor, tüm ırkçı söylemlere ve eylemlere karşı mücadele ediyoruz. Tgmn bir STK olarak yaşadığımız ülkede demokratik değerleri savunmaktadır.”

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.