NSU kurbanları için „ Unutmayacağız „ Resim sergisi açıldı

NSU kurbanları için „ Unutmayacağız „ Resim sergisi açıldı

ABONE OL
22:35 - 12/05/2022 22:35
NSU kurbanları için „ Unutmayacağız „ Resim sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sanatçı Veronike Dimke, kurbanların portrelerinden yaptığı resimleri, sergi sonunda kurbanların akrabalarına verecek.

Irkçı terör örgütü ( NSU) tarafından vahşice katledilen 8’i Türk,10 kişinin unutulmaması için Nürnberg, Kopergerstr 57/59 adresindeki Rote Galeria’da bir resim sergisi açıldı. Kölnlü sanatçı Veronike Dimke’nin kurban portrelerinden oluşan sergisi, 5 Haziran 2022 tarihine kadar Rote Galeria’da sergilenecek.

UNUTMAYACAĞIZ

„Unutmayacağız„ adı altındaki düzenlenen sergi kapsamında Nürnberg ‘de 21 reklam panosunda kurbanlardan Enver Şimşek ve İsmail Yaşar’ın portreleri görülebilecek.

HAYATLARINDAN VAHŞİCE KOPARILDILAR

Sanatçı Veronike Dimke, resimlerin, aslında sadece bir kez sergileneceğini ve daha sonra serginin sonunda 5 Haziran tarihinde saat 17.00’de akrabalara verileceğini belirterek şöyle konuştu.

„ Hayatlarından vahşice koparılmış insanları aileleriyle yakın temas kurmadan özel fotoğraflar kullanarak resmetmek. Bu görev benim için gerçekten büyük bir şey haline geldi. Bu çalışmanın bu kadar uzun ve yoğun olacağını hiç düşünmemiştim. Enver Şimşek, Abdurrahim Özüdoğru, Süleyman Taşköprü, Habil Kılıç Mehmet Turgut, İsmail Yaşar, Theodoros Boulgarides, Mehmet Kubaşık, Halit Yozgat ve Michèle Kiesewetter’in tüm yaşamını, güzelliğini, sıcaklığını ve güzel bir hatırasını resmetmek istedim.”

ha-ber.com/Taner TÜZÜN/NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.