NSU Kurbanı Süleyman Taşköprü Ölüm Yıldönümünde anıldı

NSU Kurbanı Süleyman Taşköprü Ölüm Yıldönümünde anıldı

ABONE OL
23:01 - 27/06/2020 23:01
NSU Kurbanı Süleyman Taşköprü Ölüm Yıldönümünde anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 NSU Kurbanı Süleyman Taşköprü; 19 Ölüm Yıldönümünde, Bir Avuç İnsan Tarafından Anıldı!

Almanya’nın Hamburg kentinde, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından öldürülen 8 Türk’ten biri olan Süleyman Taşköprü, ölümünün 19. yılında anıldı.  Altona-Bahrenfeld Schützenstraße 39 adresinde, 27 Haziran 2001’de işlettiği büfede öldürülen Taşköprü için anma töreni düzenlendi.

Büfenin önüne dikilen anıtın önünde bir araya gelen, Hamburg Eyalet meclisi SPD milletvekilleri Güngör Yılmaz, Kazım Abacı, “Hamburg Muhtarı” adıyla anılan SPD üyesi Behçet Algan, TGH eski yönetim kurulu üyesi Ali Kurtuldu, gazeteci Mehmet Atak, semt sakinleri, basın mensupları olmak üzere bir avuç insan hazır bulundu.

“IRKÇILIĞA BU GÜZEL ŞEHİRDE YER YOK’

Anma etkinliğine çok az sayıda insanın katılması üzüntü yarattı. Anma etkinliğinde, Süleyman Taşköprü’nün anıtına güller bırakıldı.

Anma gününde, NSU kurbanı Süleyman Taşköprü’yü bizzat tanıdığını belirten Behçet Algan,” Hamburg herkesin barış içinde yaşadığı çok kültürlü güzel bir şehirdir. Irkçılığa bu güzel şehirde ve dünyanın hiçbir yerinde kesinlikle yer olmamalıdır” dedi.

Semt sakinlerinden, Jutta Häcker ise yaptığı açıklamada, çok üzüntülü olduğunu belirterek, ” Bugün ırkçılığın geldiği nokta çok düşündürücüdür. Bugünü asla unutmamalıyız. NSU süreci de tıpkı geçmişte olduğu gibi Hitler döneminde öldürülen insanların doldurulduğu toplama kampı olan Neuengamme gibidir. Bu tarihler çocuklara okullarda eğitim verilirken, mutlaka öğretilmelidir” dedi.

ha-ber.com/ Ali Akdemir/Hamburg

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.