NRW`de çifte vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması isteniyor

NRW`de çifte vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması isteniyor

ABONE OL
22:53 - 27/01/2021 22:53
NRW`de çifte vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması isteniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Sosyal Demokrat Parti SPD grubunun hazırladığı ve Eyalet Meclisi’ne sunduğu dilekçede, vatandaşlık yasasının reforme edilerek çağın gereklerine uydurulması ve çifte vatandaşlığa geçmenin kolaylaştırılması isteniyor.

NRW- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici  yaptığı basın açıklamasında konuya ilişkin şunları dile getirdi.:

“27/28 Ocak tarihlerinde meclis gündeminde ele alınacak olan bu dilekçenin kabulü halinde; AB üyesi ülkelerden ve İsviçre’den gelen insanlara uygulandığı gibi, diğer ülkelerden gelen göçmenlerin de kendi vatandaşlıklarını kaybetmeden Alman vatandaşlığına geçmelerinin önü açılacaktır. Böylece başta 1. ve 2. kuşak olmak üzere Alman vatandaşlığı olmayan tüm yurttaşlarımızın seçimlerde oy kullanma hakkı doğacaktır.

NRW- Yerel Seçim Hakkı Girişimi olarak hazırlanan bu yasa teklifini sevinçle karşılıyoruz. 2016’da eyalet düzeyinde yaptığımız geniş kapsamlı tüm etkinliklere; parti gruplarıyla görüşmelere, meclis önünde yaptığımız mitinge ve topladığımız 14 bin imzaya rağmen göçmenlere yerel seçim hakkını reddeden Eyalet Meclisi’nin bu kez olumlu bir karar almasını, tüm demokratik partilerin bu öneriye destek vermelerini bekliyoruz.

Bu amaçla NRW-Eyaleti Başbakanı Sayın Armin Laschet’e, Meclis Başkanı Sayın André Kuper’e ve eyalet milletvekillerine birer mektup yazdık. Kuzey Ren Vestfalya-Türk Veli Dernekleri Federasyonu FÖTEV-NRW’de mektup yazan kuruluşlar arasında yer alıyor. Tüm yurttaşlarımızı ve derneklerimizi adı geçen yetkililere mektup yazmaya ve konuyu takip etmeye çağırıyoruz.

Çifte vatandaşlığın kabulü, çoğulcu ve demokratik toplumda göçmenlerin de politik yaşama katılmalarını, toplumla kaynaşmalarını sağlayacaktır. Göçmenler bunu; verilen emeğe saygı, kıymet bilme ve toplum tarafından benimsenme olarak görecek; toplumda şans eşitliğinin, demokratik katılımın ve barış içinde bir arada yaşamanın kapıları açılacaktır.

Almanya Türk işçi göçünün 60. yılında, yıllardır bu ülkeye emek veren göçmenlere çifte vatandaşlık hakkı mutlaka tanınmalıdır.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.