Nezahat Baradari: “Çifte vatandaşlık yolda”

Nezahat Baradari: “Çifte vatandaşlık yolda”

ABONE OL
10:27 - 02/12/2022 10:27
Nezahat Baradari: “Çifte vatandaşlık yolda”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Vatandaşlık yasası nihayet modernleştirilerek, Almanya toplumunun çok kültürlü ve birçok bireysel farklılıkları barındıran yapısına uygun hale getirilecek.

Alman vatandaşlığına geçişin önündeki engellerin kaldırılacak ve bekleme süresinin de azaltılacak olması hem birlikte barış içinde yaşama arzusunu hem de Almanya’ya olan bağlılığı artıracaktır.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin bir üyesi olarak yeni vatandaşlık yasasının göçmenlere verilecek çok doğru bir sinyal olduğu kanaatindeyim. Bu yasanın parlamentodan geçmesi için tüm olanaklarımı seferber ederek bu yönde mücadele edeceğim.

Hiristiyan Birlik partilerinin bu sefer de yasanın çıkışını engellemeye çalışarak süreci yavaşlatmamasını ya da engellemeye çalışmamalarını ümid ediyorum. Ne yazık ki daha şimdiden Hıristiyan Birlik partileri içinde çifte vatandaşlığa karşı mesnetsiz iddialarla itiraz sesleri duyulmaya başladı bile. Bu tutumun seçmenlerce not edileceğini düşünüyorum.

Yeni yasa birçok kolaylaştırıcı uygulamayı içeriyor.

Bütün bunların Alman vatandaşlığına geçiş kararını kolaylaştıracağını düşünüyorum. Bu yasa tasarısı gösteriyor ki SPD önderliğindeki koalisyon hükümetimiz göçmenleri toplumun asli unsuru haline getirme kararlılığı içinde.

Sosyal demokratlar olarak bizlerin amacı toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve eşit bir şekilde ve barış içinde bir arada yaşamayı olanaklı kılmak.

Almanya’da kalıcı olarak yaşayan herkes seçme ve seçilme hakkına sahip olmalı, bu ülkenin asli bir parçası olarak bütün haklardan faydalanabilmeli – menşei, ten rengi, dini ne olursa olsun.

Sosyal demokratlar, yeşiller ve hür demokratlar bu yasayı destekliyor. Hiristiyan demokratlar yasaya karşı geliyorlar. Aralarında ama 16 milletvekili kendi partisini desteklememekte.

Selam ve saygilarimla

 

Nezahat Baradari

SPD-Federal Milletvekili

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.