New York’ta Nefret Suçuna Karşı İki Yeni Yasa 

New York’ta Nefret Suçuna Karşı İki Yeni Yasa 

ABONE OL
15:50 - 23/11/2022 15:50
New York’ta Nefret Suçuna Karşı İki Yeni Yasa 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’ta bazıları ölümle sonuçlanan ve giderek artan nefret suçlarına karşı iki yeni yasa yürürlüğe girdi. New York Valisi Kathy Hochul, basın toplantısında imzalayıp yürürlüğe koyduğu iki yeni yasa tasarısının ayrıntılarını açıkladı. Vali Hochul, yeni yasalarla New Yorklular’ı nefret suçlarından daha fazla korumayı amaçladıklarını belirtti.

New York Valisi Hochul imzaladığı ilk yasanın, nefret suçundan hüküm giymiş olanların nefret suçunu önleme konusunda eğitimden geçmesini zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Vali Hochul’un imzaladığı diğer yeni yasa çerçevesinde de, hoşgörüyü ve karşılıklı anlayışı teşvik etmek amacıyla eyaletin “İnsan Hakları Bölümü” tarafından geliştirilen bir kampanya yürütülecek.

“Sosyal medyada yaşayıp gerçek hayatta eyleme geçiyorlar”

New York Valisi Hochul, bazı sosyal medya platformlarını insanların nefret ortamında radikalleşmesine izin verdiği gerekçesiyle kınadığını belirtti.

Vali Hochul, “Bazı nefret dolu sözler sosyal medya odalarında yankılanıyor ve insanlar buna kilitleniyor. İğrenç ve tehlikeli olarak görülmesi gereken bakış açıları normalleştiriliyor. En trajik olanı da bu sosyal medya paylaşımlarının nefreti körüklemesi. Kişiler sosyal medya dünyasını terk edip gerçek dünyada eylem içine giriyor. Masum insanlar zarar görüyor” diye konuştu.

New York Valisi, “Sadece bu yıl ülke çapında 600 toplu katliam olayı yaşandı. Bunların birçoğunun temelinde nefret vardı. Aynı zamanda bireysel fiziksel saldırılar ve sözlü tacizler gerçekleşti. Nefret suçları giderek tırmanıyor. Geçen yıl, trans bireyler için kayıtlardaki en ölümcül yıl oldu. 44 trans birey yaşamını yitirdi” dedi.

“Karşınızda bizi bulursunuz”

Kathy Hochul iki yasa tasarısının, nefrete karşı mücadelede eğitim verilmesi ve hoşgörünün yayılması çabalarında kilit araç olarak hizmet etmesini umduğunu belirterek, “Kim elini kaldırır tek bir New Yorklu’ya zarar verirse, valinizden başlayarak 20 milyon kişiyle kavga etmiş sayılır. Bizleri karşınızda bulursunuz” sözleriyle uyarıda bulundu.

Queens eyaleti Senatörü Toby Ann Stavisky ve Manhattan Meclisi Üyesi Rebecca Seawright, yeniden eğitim yasasına sponsor oldu. Bu yeni yasanın New York’taki nefret durdurmak için kritik öneme sahip olduğu belirtildi.

Seawright, “Yabancı düşmanlığı tarihsel olarak ayrışmayı yönlendirmek için bir araç olarak kullanılmıştır. Bu saldırıların kökü cehalet ve kırgınlıktır” dedi.

Stavisky, “Bu saldırganları basitçe cezalandırmaktan daha fazlasını yapmalıyız. İster metrodaki Neo-Naziler, ister Colorado’daki nefret dolu aşırılık yanlıları olsun, nefreti eğitimle değiştirmenin zamanı geldi. Bu yeni yasa, bu rahatsız edici döngüyü kırmaya yardımcı olmak amacıyla faillerin eğitilmesine yardımcı olacaktır” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen New York’ta Nefret Suçuna Karşı İki Yeni Yasa  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta Nefret Suçuna Karşı İki Yeni Yasa  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta Nefret Suçuna Karşı İki Yeni Yasa  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.