New York’ta Corona Aşısı İçin Yaş Sınırı Kaldırılıyor

New York’ta Corona Aşısı İçin Yaş Sınırı Kaldırılıyor

ABONE OL
11:12 - 31/03/2021 11:12
New York’ta Corona Aşısı İçin Yaş Sınırı Kaldırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son verilere göre, New York’ta son bir yılda salgın hastalık yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısının 50 bin 441’e yükseldiği açıklandı.

Dünyada en fazla vaka ve can kaybının yaşandığı, ABD’de salgının bir dönem en yoğun olarak yaşandığı New York’ta yetkililerin salgın hastalığa karşı mücadelesi sürüyor.

Bugüne kadar New York’ta yetişkinlerin yaklaşık yüzde 30’una ilk doz, yaklaşık yüzde 17,3’üne de her iki doz aşı yapıldı. New York ekonomisinin yeniden açılması için kısıtlamalar aşamalı olarak kaldırılmaya başlandı.

New York’ta yetkililer, aldıkları radikal bir kararla bugünden itibaren 30 yaş ve üstüne aşı yapılacağını, 6 Nisan tarihinden itibaren de eyalette aşı yapılacak kişilerde yaş sınırının tamamen kaldırılacağını açıkladı.

“Aşıda yaş sınırlaması Beyaz Saray’ın belirlediği takviminin öncesinde başlayacak”

Cinsel taciz ve huzurevlerindeki ölümlerle ilgili yanlış beyanda bulunduğu için hakkında soruşturmalar açılan New York Valisi Andrew Cuomo, New Yorklular’a verdiği bu müjdeli haberden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Cuomo, salgına karşı verdikleri mücadelede çok kritik bir karar aldıklarını belirterek, ”16 yaşın üstündeki her New Yorklu, önümüzdeki haftadan itibaren COVID-19 aşısını olmaya hak kazanacak. New York’ta aşı yapılması için kademeli olarak belirlediğimiz yaş sınırı uygulaması tamamen sonlandırılacak” diye konuştu.

Vali Cuomo, New York’un salgın hastalığı yok etmek için çok büyük bir mücadele sergilediğini kaydederek, “COVID–19 salgınını yenme mücadelemizde çok büyük bir adım atıyoruz. Bugünden itibaren, 30 yaş ve üstü tüm New Yorklular aşı olmaya hak kazanacak. 16 yaş ve üstü tüm New Yorklular’a, Beyaz Saray tarafından belirlenen 1 Mayıs tarihinden çok öncesinde 6 Nisan’dan itibaren aşı yapılmaya başlanacak” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen New York’ta Corona Aşısı İçin Yaş Sınırı Kaldırılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta Corona Aşısı İçin Yaş Sınırı Kaldırılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta Corona Aşısı İçin Yaş Sınırı Kaldırılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.