New York’a Giden THY Uçağı Türbülansa Girdi 30 Kişi Yaralandı

ABONE OL
21:15 - 11/03/2019 21:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NEW YORK — 

İstanbul’dan New York’a giden Türk Hava Yolları’na ait 01 sefer sayılı yolcu uçağı, New York JFK Havalimanı’na inişine 1 saat süre kala türbülansa girdi. Ani irtifa kaybeden uçakta 30 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin uçuş görevlisi olduğu duyuruldu.

Yaralılar New York’ta tedavi altına alındı. New York Ulaştırma Dairesi sözcüsü Steve Coleman, Associated Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada 28 kişinin Jamaica Hastanesi, ikisinin de Queens Hastanesi’nde tedavi gördüğünü bildirdi.

Yaralıların durumunun hayati olmadığı, bir kişinin bacağının kırıldığı, diğerlerininse şiş, sıyrık ve kesikleri bulunduğu belirtildi.

Türbülansa yakalanan THY’ye ait Boeing 777 uçağında 300 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.

Coleman, yolcular ve mürettebattan bazı kişilere havaalanında müdahale edildiğini kaydetti. JFK Havalimanı’nda acil durum ilan edilmesinden sonra başarılı iniş gerçekleştiren uçağa çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı gönderildi. Sözcü, havaalanındaki diğer uçuşların etkilenmediğini de sözlerine ekledi.

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada da “TK 01 sefer sayılı İstanbul (IST) – New York (JFK) uçuşumuzu icra eden TC-JJG kuyruk kodlu uçağımız, New York meydana yaklaşma sırasında öngörülemeyen olumsuz hava koşullarına (türbülans) maruz kalmıştır. 326 yolcumuz ve 18 kişilik uçuş ekibimizin bulunduğu uçağımızda, türbülans nedeniyle 28 yolcumuz ve 2 kabin personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Uçuşumuzda görevli, deneyimli ekibimizin idaresinde uçağımız JFK meydana inişini sorunsuz şekilde gerçekleştirmiş, durumdan etkilenen 28 yolcumuz ve 2 ekip arkadaşımız kontrol amacıyla hastaneye sevk edilmiştir.” denildi.

Türk Hava Yolları ayrıca iniş sonrası uçakta yapılan teknik inceleme neticesinde uçakta bir sorun olmadığını ve uçağın planlanan New York İstanbul seferini yapmak üzere New York’tan havalandığını duyurdu.

Yolcuların sağlık durumlarıyla yakından ilgilenen Türk Hava Yolları, yolculardan 18’inin tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini, 10 yolcununsa tıbbi kontrollerinin devam ettiğini açıkladı.

JFK Havalimanı’nda bulunan VOA Türkçe muhabiri Can Kamiloğlu’yla, yolcu ve mürettebatın durumunda endişelenecek bir durum olmadığı bilgisi paylaşıldı.

VOA Türkçe’ye konuşan Cevriye Bozok adındaki bir yolcu yaşadığı korkulu dakikaları, “Herkes çığlık çığlığaydı. İnsanlar havada uçuşuyordu, bagaj kapakları açıldı. Bir sırt çantası da başıma çarptı” diye anlattı.

Boeing 777 tipi uçağın, türbülans sırasında 5 bin feet irtifa kaybettiği sanılıyor. Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesi, olası türbülans yaşanabileceği yönünde tüm pilotlara uyarı göndermişti. Ancak uçuş ekibine türbülans yaşanabileceği yönünde bir bilgisi ulaşmadığı bildiriliyor. Türbülans sırasında uçakta bulunan bir uçuş uzmanı, 3-4 dakika süren bir türbülansın özellikle kemeri bağlı olmayan ya da ayakta duran yolcular açısından ölümcül sonuçlara yol açabileceğini, birçok türbülansa bu akşam yaşanan kazada olduğu gibi ansızın yakalanılabileceğini belirtti.

Aynı gün New York bölgesindeki havaalanlarında ikinci bir olay daha yaşandı. Gün içinde New Jersey eyaletinde bulunan Newark Havalimanı uçuşa kapatıldı. Kanada’nın Montreal kentinden Florida’daki Fort Lauderdale kentine uçan bir uçak, kargo bölümünden dumanların yükselmesi üzerine Newark’a acil iniş yaptı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.