New Mexico ve California Yangınları Sürüyor

New Mexico ve California Yangınları Sürüyor

ABONE OL
23:52 - 13/05/2022 23:52
New Mexico ve California Yangınları Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’nın batısı rüzgar ve kuraklığın da etkisiyle yangınlarla mücadele ediyor. New Mexico eyaletinin 5 farklı noktasında 6 Nisan’da başlayan, eyaletin en büyük 2. yangını henüz kontrol altına alınamadı.

Haftalardır devam eden yangın şu ana kadar 260.000 dönümden fazla alanın küle dönmesine neden oldu ve sadece %29 oranında kontrol altına alındı.

Yaklaşık 2000 itfaiye personelinin görev yaptığı 4 bölgede, 4000 binden fazla hane için zorunlu tahliye emri verildi. Yine binlerce hane için zorunlu olmayan tahliye tavsiyesi var. Yetkililer henüz yangının sonunu görmeye yakın olmadıklarını belirtiyor.

Devam eden şiddetli rüzgarlar, itfaiye ekiplerinin işlerini zorlaştırıyor. Bugün ve hafta sonu rüzgarın şiddetinin bir nebze olsun azalması bekleniyor. Umutlar hafta sonu sürecek çalışmalarda daha fazla alanda kontrolün sağlanabileceği yönünde.

New Mexico yangınında geçtiğimiz ay evlerini terk etmek üzere oldukları anlaşılan yaşlı bir çift hayatını kaybetmişti. Yetkililer başka bir can kaybı kaydedilmediğini belirtiyor.

Başkan Biden, Mayıs ayı başında New Mexico’daki yangın bölgelerinin afet bölgesi ilan edilmesini onaylamıştı. Yetkililer, afet bölgesi ilanıyla evlerinden tahliye edilen bölge sakinlerinin, uygun şartların oluşturulmasının ardından yeniden bölgeye yerleştirileceğini ifade ediyor.
Bir başka yangın da Güney California’nın Laguna Niguel bölgesinde devam ediyor. Çarşamba günü başlayan yangın halen kontrol altına alınamadı. Çalılık alanda çıkan yangın, rüzgarın ve kuru havanın da etkisiyle hızla büyüyerek milyon dolarlık evlerin bulunduğu yerleşim bölgesine sıçramıştı.

Yaklaşık 200 dönümlük alanı etkileyen yangın nedeniyle, 100 ev için tahliye emri verilmişti. Bölgenin yapısı itibariyle birçok evin tek bir çıkış kapısı bulunuyor. Bu nedenle tahliye sırasında uzun kuyruklar oluştu. Ancak bölge sakinleri zorluklara rağmen güvenli bir şekilde geçici barınma alanlarına yerleştirildi.

200 dönümlük alanı etkileyen yangının, bu sabah itibariyle yüzde 15’i kontrol altına alınabildi. Yangında 20 ev tamamen kül olurken bu sayının, artabileceği ifade ediliyor. Yangında üçüncü güne girilirken şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmamış olması sevindirici bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Çalılık alanda başlayan yangına neyin neden olduğu henüz netlik kazanmadı. Yangının çıkış nedenine dair araştırma sürerken ilk yapılan açıklamalara göre, yangının elektrik kaçağı kaynaklı olabileceği ifade ediliyor.

VOA tarafından geçilen New Mexico ve California Yangınları Sürüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New Mexico ve California Yangınları Sürüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New Mexico ve California Yangınları Sürüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.