NETU, enerji sorununu masaya yatırdı

NETU, enerji sorununu masaya yatırdı

ABONE OL
19:44 - 03/11/2022 19:44
NETU, enerji sorununu masaya yatırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Türk İşverenler Ağı (NETU) derneği, Berlin`de işletmelerin enerji krizini nasıl atlatabileceklerine yönelik bir etkinlik düzenledi.

 

NETU, enerji sorununu masaya yatırdı

NETU Genel Sekreteri Önder Costan’ın selamlama konuşmasının ardından NETU Akademi’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Göktekin bir konuşma yaptı. NETU Akademi’nin, güncel ekonomik konular hakkında bilgilendirme hizmetleri ile pandemide olduğu gibi bütün krizlerde ve her zaman işletmelerin yanında olduğunu vurguladı. ‘Enerji Krizinden Güvenli Çıkış’ başlığı altındaki etkinlikte, NETU Berlin Yönetim Kurulu Üyesi Enerji Uzmanı Mahmut Nedim Erul, işverenlere enerji konusunda genel bilgiler verdi. Alman ekonomisinin salgının etkilerini henüz atlatamadan Rusya-Ukrayna savaşının başladığı ve bu durumun işletmeler için yeni zorluklar doğurduğu belirtildi. Erul, enflasyon rakamlarının artması ve tedarik zincirlerindeki sorunlar ile birlikte özellikle enerji krizinin birçok branş için ‘var oluş’ mücadelesine dönüştüğüne dikkati çekti. Uzmanlara göre işletmelerin yüzde 60’ı yatırımlarını erteledi. Şirketlerin yaklaşık yüzde 25’i personel sayısını küçültmeyi planlıyor. Yapılan ankete göre yüksek enerji hacmi bulunan işletmelerin yüzde 11’i ise faaliyetlerini enerji fiyatlarının ve vergilerin düşük olduğu yurt dışına taşımayı düşünüyor.

NETU, enerji sorununu masaya yatırdı

Enerji danışmanı Marc Schlassa ise kurumsal ve özel enerji tasarruf olanakları ve desteklenen ‘Energie-Audit’ konularına değinerek misafirleri bilgilendirdi. Schlassa, özellikle devletin sağladığı destek programlarının şirketlere sunduğu avantajları tanıttı.

NETU, enerji sorununu masaya yatırdı

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.