NETU dan Alman- Türk işverenler Çalıştayı

NETU dan Alman- Türk işverenler Çalıştayı

ABONE OL
21:51 - 15/11/2022 21:51
NETU dan Alman- Türk işverenler Çalıştayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NETU ve MİT işverenler derneklerinin Berlin eyalet yönetimleri ortak çalışmalara başladı.

Avrupalı Türk İşletmeler Ağı NETUnun Berlin şubesi ve 25 bin üyesi olan alman işveren kurumu MİTin Berlin eyalet şubeleri ortak yönetim kurulu toplantılarına start verdi.

NETU Berlin başkanı Bülent Göktekin yaptığı selamlama konuşmasında NETU`nun sosyoekonomik olarak toplumsal kilit rol üstlendiğini ve bilhassa göçmen kökenli işveren ve girişimciler için vazgeçilmez bir tecrübe ve başarı platformu oluşturduklarını vurguladı.

Akabinde NETU genel sekreteri Önder Coştan NETU nun faaliyet alanlarını ve projelerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Başta federal ve eyalet bakanlıklar, odalar ve bilim kurumları olmak üzere geniş çaplı kooperasyon ve ortak çalışmaların tanıtıldığı sunumda üye avantajlarının yanı sıra dijitalleşme, kalifiye eleman sorunu ve işletme devri gibi sorunlar için yürütülen projelerde tanıtıldı.

Orta ölçekli işletmeler ve yatırımcılar platformu MİT in Berlin eyalet başkanı ve aynı zamanda CDU Partisinin ekonomi sözcüsü olan Christian Gräff NETU yu uzun zamandır takip ettiklerini ve iş dünyasının tamamına yönelik geniş yelpazeli çalışmalarından etkilendiklerini dile getirerek başlatılan ortak çalışmaların verimli olacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Ardından eyalet başkanlığını yaptığı MIT kurumunun işverenlere yönelik faaliyetlerini tanıtan Christian Gräff, bundan itibaren düzenli olarak yapılacak ortak yönetim kurulu toplantılarının değişimli olarak MİT ve NETU ofislerinde yapılmasını arzuladığını bildirdi. Sıcak ortamda geçen toplantı tanışma ve istişarelerle devam etti.

Ortak yönetim kurulu toplantısında öncelikli olarak aynı branşlarda faaliyet gösteren işverenleri bir araya getirip ticaretlerini geliştirecek ve tecrübelerini paylaşabilecekleri programlar için karar alındı. Ayrıca NETU ve MIT üyeleri için ortak ticari geziler kararı alındı.

NETU Berlin başkanı Bülent Göktekin MİT Berlin başkanı Christian Gräff e hediye takdim ettikten sonra program akşam yemeği ve sohbetler eşliğinde sona erdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.