Netanyahu New York’ta Protesto Edildi

Netanyahu New York’ta Protesto Edildi

ABONE OL
16:58 - 28/03/2023 16:58
Netanyahu New York’ta Protesto Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’de Başbakan Benyamin Netanyahu liderliğindeki sağcı hükümetin Yüksek Mahkeme üzerindeki denetimini arttırma girişimi New York’ta da protesto edildi.

New York’un Manhattan bölgesindeki 2. Cadde üzerinde bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan ABD’de yaşayan İsrailliler ve Amerikalı Museviler, Netanyahu yönetimini “Diktatör”, “İsrail’in demokrasisine sahip çıkın”, “Demokrasi eşittir işgale son” yazılı dövizler ve İsrail bayrakları taşıyarak protesto etti.

Yapılan konuşmalarda üç ayrı davada yolsuzluktan yargılanan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun kendi çıkarları için yargıya müdahalede bulunmaya çalıştığını savunuldu. New York polisi, protestoculara karşı başkonsolosluk binası önünde güvenlik önlemleri aldı.

VOA Türkçe’ye konuşan Joy Levitt, “Ben İsrail’de çok zaman geçiren Musevi Amerikalı olarak, hükümette olan bitenlerden derin endişe duyuyorum. Son bir aydır sokaklarda eylem yapan kardeşlerimize yalnız olmadıklarını göstermek için buradayım. Biz bu ülkede yaşayanlar olarak demokrasinin değerini biliyoruz ve ne kadar kırılgan olabileceğinin farkındayız. Ne zaman otokratik güçler devreye girecek olsa, ona karşı çıkmak zorundayız. İsrail’de dayatılan sözde yargı reformu aslında yargının bağımsızlığına karşı bir girişim. Aynı zamanda İsrail’de ve her yerde demokrasiye karşı bir tehdit” dedi.

Netanyahu yönetimine karşı yapılan protestoya New York’un Manhattan bölgesinin Belediye Başkanı Mark D. Levine de destek verdi.

Levine, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Yüzlerce New Yorklu’nun protestosuna ve İsrail’de demokrasiyi savunanlara destek vermek için buradayım. New York ve İsrail arasındaki bağlar çok derindir, benim de aralarında bulunduğum bir çok kişinin dostları, yakınları var İsrail’de. Şu anda bir tehlikenin eşiğinde bulunan bir ülkenin acısını hissediyoruz. İsrail’de demokrasiye karşı tehditten kaygı duyuyoruz. Ben de kişisel olarak bu tehlikeye karşı çıkan ve demokrasiyi, eşitliği, azınlıkların haklarını, ifade özgürlüğünü, savunan insanların sesine kendi sesimi katmak istedim. Bilmelerini istiyorum ki; New York’taki Musevi Amerikalılar onların yanındalar ve kendilerini destekliyorlar. Yargı özgürlüğü ve bağımsızlığı, güçler ayrılığı, hukukun üstünlüğü demokratik toplumlar için vazgeçilmez olgulardır. Bunlar tehdit altında olduğu zaman eşit haklar, ifade özgürlüğü, azınlıkların korunması da tehdit altında kalır. Bunun İsrail’de yada başka herhangi bir ülkede yaşandığını görmek istemiyorum. Buna karşı mücadele edenlere destek veriyorum” dedi.

VOA tarafından geçilen Netanyahu New York’ta Protesto Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Netanyahu New York’ta Protesto Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Netanyahu New York’ta Protesto Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.