*** Necla Kelek ödül aldı

*** Necla Kelek ödül aldı

ABONE OL
15:13 - 01/12/2008 15:13
*** Necla Kelek ödül aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Necla Kelek ödül aldı

”Almanya Avrupa Hareketi Ağı” adlı kuruluş tarafından 1991 yılından bu yana Avrupa’nın entegrasyonunda önemli toplumsal çalışmalarda bulunan kadınlara verilen ”Avrupa Kadınları-Almanya 2008” ödülünü, bu yıl Türk yazar ve sosyolog Necla Kelek aldı

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Bavyera Eyalet Temsilciliği binasında düzenlenen törende Kelek’e ödülü, Ödül Komitesi Başkanı olan Sayn-Wittenstein Prensesi Irina tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Bavyera eyaletinin Avrupa işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Emilia Müller, Kelek’in sosyolog ve bir kadın hakları savunucu olarak Almanya’yı uyandırdığını, muhafazakar bir aile ortamından gelmesine rağmen böyle bir ortamdan çıkabilmek için büyük bir güç ve cesaret örneği sergilediğini belirtti.
Müller, Kelek’in kitaplarında, söyleşilerinde ve konuşmalarında, yanlış algılanan bir hoşgörünün insanları nasıl yanlış yerlere sürükleyebileceğini çok iyi bir şekilde ortaya koyduğunu, kendi aile çevresine karşı bile sergilediği eleştirel yaklaşımla Almanya’daki çok sayıda Müslüman kızın ve kadının Alman toplumuna entegre olmalarına katkı sağladığını kaydetti.

Kelek ise teşekkür konuşmasında, aslında yaptıkları için cesarete gerek olmadığını, çünkü özgür bir ülkede yaşadığını, bu nedenle hiçbir şeyden korkmadığını söyledi. Bu ödülü özgürlük ve sorumluluk adına aldığını ifade eden Kelek, kendisi için en büyük mutluluğun özgürlük içinde yaşamak olduğunu sözlerine ekledi. (A.A)
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.