NATO’dan Türkiye’ye Kabil Havalimanı Teşekkürü

NATO’dan Türkiye’ye Kabil Havalimanı Teşekkürü

ABONE OL
14:11 - 18/08/2021 14:11
NATO’dan Türkiye’ye Kabil Havalimanı Teşekkürü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan ordusunun hızlı çöküşünden Afgan siyasi liderlerin sorumlu olduğunu kaydetti ve bundan NATO ittifakının da çıkarması gereken dersler olduğunu söyledi. Stoltenberg, askeri eğitimlerin nasıl yapılması gerektiğine dair yaşananlardan alınması gereken dersler olduğunu dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri, “Afgan liderlerin başarısızlığı bugün gördüğümüz trajedinin yaşanmasına neden oldu” değerlendirmesini yaptı.

Stoltenberg, Afganistan’da denetimin bu kadar büyük bir süratle Taleban’ın eline geçmesinin kendileri açısından da sürpriz olduğunu dile getirdi.

Genel Sekreter, Kuzey Atlantik Konseyi toplantısınn ardından yaptığı açıklamada ayrıca Türkiye’ye de Kabil Havalimanı’ndaki operasyonları nedeniyle teşekkür etti.

Stoltenberg, “Hayati önem taşıyan havalimanının güvenliğinin sağlanması konusunda NATO müttefiklerine ama özellikle Türkiye, ABD ve İngiltere’ye teşekkür etmeme izin verin” dedi.

Genel Sekreter, “ABD şu an havalimanında güvenliği sağlamak için asker takviyesinde bulunuyor. Türkiye, yıllardır havalimanında güvenliği tesis ediyor. Norveç havalimanı hastanesini işler kılıyor. Diğer müttefikler ve İngiltere de destek sağlıyor” dedi.

Stoltenberg, NATO üyesi diğer ülkelerin de tahliye işlemlerini hızladırmak için Kabil Uluslararası Havalimanı’na uçaklar göndereceklerini söylediğini açıkladı.

VOA tarafından geçilen NATO’dan Türkiye’ye Kabil Havalimanı Teşekkürü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. NATO’dan Türkiye’ye Kabil Havalimanı Teşekkürü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan NATO’dan Türkiye’ye Kabil Havalimanı Teşekkürü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.