NATO Akdeniz’de Tatbikat Yapıyor

NATO Akdeniz’de Tatbikat Yapıyor

ABONE OL
13:44 - 15/09/2022 13:44
NATO Akdeniz’de Tatbikat Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan gerginliğe karşın iki NATO üyesi ülke, ittifakın Akdeniz’de yaptığı askeri tatbikatta bir araya geldi.

NATO, Aksaz Deniz Üssü’nde aralarında Türkiye ve Yunanistan’ın da bulunduğu 12 NATO ülkesinin katılımıyla askeri tatbikat yapıyor.

“Dynamic Mariner-Mavi Balina 22″ isimli 11 Eylül’de başlayan tatbikat, 22 Eylül’e kadar sürecek.

NATO’dan yapılan açıklamaya göre, kriz müdahale tatbikatı “Dynamic Mariner”, Türk Deniz Kuvvetlerinin 12 müttefik ülkenin katılımıyla yaptığı “Mavi Balina” tatbikatı ile birlikte yürütülüyor.

Karargahı İngiltere’de bulunan NATO Müttefik Deniz Komutanlığı (MARCOM) öncülüğündeki “Dynamic Mariner” tatbikatı, NATO Mukabele Kuvveti deniz unsurunu ve NATO kuvvetleri arasındaki müşterek çalışmaları sınama amacı taşıyor.

Tatbikata bu yıl öncekilerden daha fazla askeri varlık katılıyor.

NATO’dan yapılan açıklamada, “Saldırganlığı caydırmak ve ittifakı savunmak için Türkiye’yle ve diğer müttefikler ve ortaklarla yakın çalışmaya devam edeceğiz” ifadesi yer aldı.

Tatbikatta, 12 NATO ülkesinden 50 yüzey unsuru, 5 denizaltı, deniz devriye uçağı ve helikopterler dahil 5 hava unsuru, 1500 asker görev yapıyor.
Tatbikata, Türkiye’nin yanı sıra Belçika, Bulgaristan, Kanada, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Polonya, Romanya, İspanya ve ABD katılıyor.

VOA tarafından geçilen NATO Akdeniz’de Tatbikat Yapıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. NATO Akdeniz’de Tatbikat Yapıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan NATO Akdeniz’de Tatbikat Yapıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.