*** Nasyonal sosyalizm’in kurbanları anıldı

*** Nasyonal sosyalizm’in kurbanları anıldı

ABONE OL
16:48 - 27/01/2009 16:48
*** Nasyonal sosyalizm’in kurbanları anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Nasyonal sosyalizm’in kurbanları anıldı

Almanya’da nasyonal sosyalizm döneminin kurbanları anıldı

Alman Meclisinde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Horst Köhler, gençlerin nasyonal sosyalizm döneminde yaşananlar hakkında fazla bilgi sahibi olmamalarını bir eksiklik olarak gördüğünü belirterek, ”Sizlere bugün bir söz vermek istiyorum: Biz Almanlar nasyonal sosyalizm döneminin suçlarını hiçbir zaman unutmayacağız ve kurbanların anısını daima ayakta tutacağız” dedi.

Nasyonal sosyalizm döneminde acı çeken insanların ve bu insanlara yardım etmeye çalışan insanların cesaretlerinin hiçbir zaman unutulmamasını isteyen Köhler, geçmişiyle hesaplaşmayan insanların gelecek için temellerinden yoksun olacaklarını, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin temelinin de insanlara yapılan utanç verici olaylardan sonra Yahudi toplumuyla yeniden barışmaya çalışmanın üzerine kurulu olduğunu kaydetti.

Almanya’da yeniden Yahudilerin yaşamasının ”bir hediye” olduğunu ve soykırımı inkar eden insanlara karşı kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirten Köhler, ”Yahudilerin yaşam yerlerinin polis tarafından eski ve yeni radikal insanlara karşı korunması zorunluluğu utanç verici bir durum” şeklinde konuştu.

Köhler, Almanya’nın İsrail’e karşı sorumluluğu olduğunu, ancak Orta Doğu’daki şiddet kısır döngüsünün içinden bir an önce çıkılması için de her türlü çabanın harcanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Meclis Başkanı Norbert Lammert de konuşmasında, Almanya’nın tarihi sorumluluğuna dikkat çekerek, demokratik Federal Almanya Cumhuriyeti’nin bugüne kadar örneği görülmemiş siyasi, ekonomik ve ahlaki bir çöküntüye yol açan totaliter bir rejimin kalıntılarından ortaya çıktığını söyledi.

(A.A) ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.