”Müslümanların Ramazan ayını kutluyorum”

”Müslümanların Ramazan ayını kutluyorum”

ABONE OL
22:00 - 29/07/2011 22:00
”Müslümanların Ramazan ayını kutluyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Müslümanların Ramazan ayını kutluyorum”


Hamburg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ömer Yılmaz, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı

Yılmaz mesajında, Ramazan ayının, bir kimsenin eldeki malını, gönüldeki sevgisini, dildeki duayı hangi din ve milletten olursa olsun bir başkası ile paylaştığı zaman güzel olduğunu, bu ayda özellikle Afrika’da açlık çeken milyonlarca insanın unutulmaması gerektiğini belirterek, "Bütün bu duygu ve düşüncelerle, herkesin Ramazan ayını kutluyor, bu ayın insanlık alemine yeni bir umut, barış, kardeşlik ve komşuluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" ifadesini kullandı.

Yılmaz, farklı din ve kültürlerle asırlar boyu bir arada yaşama açısından derin tarihi tecrübeye sahip Türk insanının, içinde yaşadığı toplum ile uyum halinde yaşamanın haklı gururunu bundan böyle de sürdüreceğini belirtti.

Bu yıl göçün 50. yılının kutlandığına dikkat çeken Yılmaz, "Bu yılda, yarım asırdan beri bu toplumun kalkınmasında pay sahibi olan vatandaşlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Almanya’da temel insan hakları bağlamında, içinde yaşadığı toplumun değer yargılarına sadık kalarak huzur ve güven içinde yaşamaya devam edeceklerdir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının da bu yıl "Ramazan ve Komşuluk" konusunu ele aldığına dikkati çeken Yılmaz, bu nedenle Ramazan’da gerek Müslümanlarla gerekse Almanlarla daha fazla bir araya gelmenin yollarının aranacağını ve iftar sofralarında birlikte olmaya çalışılacağını kaydetti.

Yılmaz, geçen yıl olduğu gibi bu yılda da fitre miktarının en az 10 avro şeklinde olduğu, vatandaşların dini soru ve sorunları olduğunda ataşeliği arayabileceklerini ifade etti.

İslam Kültür Merkezleri (VIKZ) Başkanı Mustafa İmal da yayımladığı Ramazan ayı mesajında, Ramazan ayının Almanya’da barış içinde bir birlikteliğe katkıda bulunmasını temenni etti.

Ramazan ayında geceleri teravih namazlarının kılındığına işaret eden İmal, camilere komşu olanları gece rahatsız etmemeye çaba göstereceklerini, komşulardan da bu konuda anlayış beklediklerini ifade etti.

Ramazan ayının fakirlerin ve zayıfların desteklendiği bir ay olduğuna dikkat çeken İmal, özellikle Doğu Afrika’da sıkıntı çeken insanların düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.