*** ”Müslümanlara karşı genel bir şüphe var”

*** ”Müslümanlara karşı genel bir şüphe var”

ABONE OL
18:41 - 22/05/2009 18:41
*** ”Müslümanlara karşı genel bir şüphe var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Müslümanlara karşı genel bir şüphe var”

Alman Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Sekreteri Aiman Mazyek, anayasaya bağlılığın doğal olduğunu ve bunun için sürekli bir şekilde onay talep edilmesini garip karşıladığını söyledi

Mazyek, Alman Anayasası’nın kabul edilişinin 60. yılı vesilesiyle ”Tagesspigel” gazetesine yaptığı açıklamada, ülkede yaşayan Müslümanların genel olarak anayasaya bağlılıklarından şüphe duyulmasından rahatsız olduğunu belirterek, ”Anayasaya bağlılık doğaldır, bunun için sürekli onay talep edilmesi biraz garip oluyor” şeklinde konuştu.

Bazı Müslüman cemaatlerde gerçekten de İslamiyet’in farklı bir toplum düzeni istediği şeklinde yorumlar da yapıldığını, ancak bunun abartılmaması gerektiğini ifade eden Mazyek, anayasanın ”harika” bir şey olduğunu ve şeriatın da anayasaya bağlılık için bir engel teşkil etmediğini savundu.

Şeriatta sadece inanç ve duanın değiştirilemeyeceğini, diğer konuların ”değiştirilebilir ve dinamik” olduğunu ifade eden Mazyek, ”İyi bir Müslüman’ın kötü bir vatandaş olmasını düşünemiyorum” dedi.

Müslüman derneklerden de vatandaşları bu konuda daha fazla aydınlatmaları çağrısında bulunan Mazyek, ”Almanya’da yaşayan Müslümanların çok büyük bir bölümü için bu devletin vatandaşı ve anayasaya bağlı olmak çok doğal” diye konuştu.

Almanya’da terörizmle mücadele kapsamında izlenen güvenlik politikasını da eleştiren Mazyek, terör gerekçe gösterilerek Müslümanların bazı özgürlük haklarının kısıtlandığını, bu konuda toplumun diğer kesimlerinden tepki gösterilmemesini de üzücü bulduğunu kaydetti.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.