MÜSLÜMANLAR “HOUSE OF ONE” PROJESİ´NİN NERESİNDELER?

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son zamanlarda “House of One” projesi gündemden düşmez oldu. Müslümanlar bu projenin neresindedirler? Bana sorarsanız hiçbir yerinde değildir. Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Sayın Ali Kemal Aydın da konuyu basına taşımış.

Türkiye Gazetesi’nin internet sayfasında yayınlanmış olan bir haber de okudum. Haberi kimin yazdığı belli değil. Üstelik kötü bir Türkçe ile yazılmış. İmzasız bir şekilde. Gazete, haberi “Sayın Elçi meseleyi anlayamamış!” başlığıyla vermiş.

Sayın Büyükelçi hangi meseleyi anlayamamış diye okumaya devam ettim. Konu “House of One” ile ilgili. “Vahdet Evi” projesi.

Haberin devamı ise şöyle: “İslamiyet’i tahrif için Dinler arası Diyalog Projesini tertipleyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sinsi oyunlarından birini Almanya’da tezgâhlamıştı.

Örgüt, Almanya’nın başkenti Berlin’de kilise, sinagog ve caminin tek çatı altında inşa edilmesinin planlandığı tartışmalı “Vahdet Evi (House of One)” projesine ön ayak olmuştu. Proje, FETÖ elebaşı Gülen’in “dinler arası diyalog” projesinin en kritik adımlarından biriydi. Projeye destek verenlerden işadamı Catherine von Fürstenberg Dussman, Gülen’in 15 Temmuz FETÖ darbesinden sorumlu olduğunu belirterek geçen yıl projeden çekildi. Müslümanlar, FETÖ tuzağının rafa kaldırılmasına sevinirken Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Berlin’de görev yapan Türk gazetecilere konuşan Aydın, FETÖ’nün devreden çıkarılması durumunda skandal projeye destek verebileceklerini söyledi. Alman makamlarından cevap beklediğini duyuran Aydın’ın sözleri, şaşkınlığa yol açtı…. Büyükelçi’nin açıklamaları “FETÖ ile FETÖ projelerine sahip çıkarak mı mücadele edilecek?” dedirtti”. (31.01.2020)

Bu konuyla ilgili bir yazıyı ben de yazmıştım. www.ha-ber.com internet sitesinde. (28/11/2019)

Almanya’da hizmet veren dini cemaatlere bir çağrı yapmıştım, o yazımda. “Tüm dini cemaatlere çağrımdır: Almanya’da hizmet veren dini cemaatler, “House of One” projesinin içinde mutlaka biz de varız diye başvuru yapmalıdırlar.”

Türkiye Gazetesi’nin amacı nedir onu bilmiyorum. Ama, Almanya’da yaşayan Müslümanlar adına bir faaliyet yapılacaksa, bir bina inşa edilecekse, bir kurum oluşturulacaksa bu kurum üstelik devlet destekli olacaksa Müslümanların o konuda söz söyleme hakları doğar. House of One bir projedir. Bunu biliyoruz. Ancak Müslümanları da ilgilendiren bir projedir. Bu projenin tarafları, Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlardır. Almanya’da FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen “Forum Diyalog” adlı kuruluş Müslümanları temsilen o projenin içine alınmış. Bilerek veya bilmeyerek. Müslümanlar bu haberi duyduklarında herhangi bir itirazda bulunmamışlar. Tabiatıyla proje devam etmiş. Yapının temelinin, 14 Nisan 2020’de atılması bekleniyor. House of One (Vahdet Evi) projesinden bahsediyorum. Bu proje için Almanya 19.5 Milyon Euro destek verdiğini de açıklamış. Toplam maliyeti 47 milyon Euro civarında olacakmış.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre proje rafa kaldırılmış. Bu doğru değildir. Dezenformasyondur. Rafa kaldırılmış olan, projeye ücretsiz arsa tahsis etme sözünü veren bayan Dussmann’ın sözüdür. Proje değildir, Ben Büyükelçi Ali Kemal Aydın’ın Alman devletine yaptığı teklifi olumlu bir girişim olarak görüyorum, desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Ve Almanya’da hizmet veren dini cemaatlere tekrar sesleniyorum. Hazır Büyükelçi Ali Kemal Aydın Alman devletine böyle bir teklif yapmış iken, sizlerde aynı minval üzere başvurular yapmalısınız. Bu projenin içinde biz de olmak istiyoruz demelisiniz.

Konu, Müslüman yazarlar tarafından da yazılıp çizilmeli. Dini cemaatler bu konuda konferanslar düzenlemeli. Konu ile ilgili imza kampanyaları düzenlemeli. Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilere bu imzalar gönderilmeli. ‘Vahdet Evi’ projesinde biz de yer almak istiyoruz diye müracaatlarda bulunulmalı. Müslümanlar ‘sinekli seccade’ gibi konularla uğraşmaktan, maalesef bu tür konulara zaman ayıramamaktadırlar.

Rüştü Kam

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.