*** Müslüman mezarlığına evet

*** Müslüman mezarlığına evet

ABONE OL
21:30 - 20/08/2009 21:30
*** Müslüman mezarlığına evet
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Müslüman mezarlığına evet

Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Gilching kasabasında geçtiğimiz yıl iki defa ret edilen Müslümanlara da mezarlık yeri verilmesi. Gilching Belediyesi Yeşiller Partili Meclis üyesi Peter Unger’in üçüncü kez vermiş olduğu önerge, oy çoğunlu ile kabul edildi.

Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Gilching kasabasında eski mezarlığın
yeterli gelmemesi üzerine belediye yeni mezarlıkta Müslümanlara da yer ayrılması için üçüncü kez verilen dilekçe dün oy çoğunlu ile kabul edildi. 8 bin metrekarelik mezarlıkta Müslümanlara da yer verilmesi için Yeşiller Partili Meclis üyesi Peter Unger’in önergesine iki defa reddedilmişti. Üçüncü kez önerge hazırlayan Belediye meclis üyesi Peter Unger Müslümanlara da mezarlık ayrılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.Gilching mezarlığında Müslümanlara ayrılmış özel bir mezarlık yok. Bu nedenle pek çok Müslüman, cenazelerini defnedilmek üzere kendi ülkelerine göndermeyi tercih ediyor. diyen UngerAncak, son zamanlarda Almanya’daki belediye mezarlıklarında Müslümanlar içinde yer ayrılmasının önemini anlatan Unger sonunda önergisini oy çoğunla kabul ettirdi.


Sosyal Demokrat Partili Belediye Başkanı Manfred Walter ’’Müslümanlar
için mezarlık ayrılması önergesini desteklediklerini ve kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Ama yeni mezarlıkta mı, yoksa eski mezarlıkta mı bu kararı sonbaharda alacaklarını sözlerine ekledi. Talep konusunda yeterli bir verileri olmadığını ama ilk etapta 70 mezarlık olacağını
bildiren Belediye Başkanı Manfred Walter tabii gerek görülürse başka dinlerin
mensupları içinde yer ayrılacak dedi. Gilching Türk Cemiyeti’ne desteklerinde dolayı çok teşekkür ettiğini belirtti.


ha-ber.com – Münih 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.