Müslüman Mezarlığı krizle boğuşuyor

Müslüman Mezarlığı krizle boğuşuyor

ABONE OL
01:42 - 16/06/2019 01:42
Müslüman Mezarlığı krizle boğuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Müslüman Mezarlığı krizle boğuşuyor


Berlin’in Spandau İlçesi’nde bulunan Gatow Müslüman Mezarlığının 2012 sonbaharında dolacak olmasından dolayı tartışmalara yol açtı

musl-mez-kriz-c.jpg

Berlin-Spandau Gatow semtinde bulunan Müslüman mezarlığının genişletilmesi için Yeşiller Partisinin bir soru önergesine cevap veren CDU’lu Spandau İlçesi inşaatlardan sorumlu Encümen Azası Carsten Michael Röding, Müslüman mezarlığının genişletilmesi için 50 ile 100 bin Euro’nun gerektiğini açıklaması üzerine Spandau Belediye Başkanı SPD’li Helmut Kleeberg, bunu karşılamak için yeterli kaynak bulunmadığından yakındı.

musl-mez-kriz-d.jpg

Berlin Senatosundan yardım talebinde bulunulmasına rağmen Senato tarafından geri çevrilen bu kararına büyük bir tepki gösteren, Yeşiller Partisi Milletvekili Angelika Höhne, yapmış olduğu açıklamasında ”Şu anda Berlin’de Müslüman kurallarına göre cenaze yalnızca Spandau Gatow ve Neukölln ilçesinde bulunan Columbiadamm mezarlığında mümkün. Böylece Spandau tüm Berlin için yükümlülük üstleniyor. Berlin Senatosunun bu konuda daha duyarlı olarak maddi yardımın derhal yapılması gerekmektedir” dedi.

musl-mez-kriz-b.jpg

ha-ber.com / Orhan ÖNALDI / Berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.