Musk ve Twitter’dan Anlaşmaya Geri Dönme Hamlesi

Musk ve Twitter’dan Anlaşmaya Geri Dönme Hamlesi

ABONE OL
10:55 - 06/10/2022 10:55
Musk ve Twitter’dan Anlaşmaya Geri Dönme Hamlesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Elon Musk ve Twitter’ın bugün davalarını sona erdirmek için bir anlaşmaya varabilecekleri belirtiliyor. Davaya yakın bir kaynağın Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre dünyanın en zengin adamı Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık anlaşmayı imzalayabilir.

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su olan Musk, Pazartesi günü Twitter’a fikrini değiştirerek kendisine açtığı davayı düşürmesi halinde Nisan ayında varılan anlaşma ile Twitter’ı hisse başına 54,20 dolara satın almak için yapılan anlaşmaya uymayı önerdi.

Buna cevaben Twitter, Musk’tan gelen mektubu aldıktan sonra işlemi hisse başına 54,20 dolardan kapatmayı planladığını söyledi. Ancak şirket, milyarder Tesla CEO’suna karşı açtığı davayı düşüreceğini söylemedi.

Twitter’ın hukuk ekibi ve Musk’ın avukatları, karşılıklı güvensizliği aşma ve anlaşmaya varmak için süreç başlatma girişimlerini dün hakime bildirdi.

Musk’ın karar değişikliği, anlaşmadan çekilme girişimi üzerine Twitter tarafından hakkında açılan davanın Delaware’de başlamasına iki haftadan kısa süre kala geldi.

Musk’ın yarın Teksas eyaletinin Austin kentinde bu dava kapsamında ifade vermesi bekleniyor. Mahkeme belgelerine göre Musk daha önce Eylül ayının sonundaki ifadesini iptal etmiş, Twitter’ın avukatlarından birinin COVID-19’lu biriyle temasa girmiş olabileceğini gerekçe göstermişti.

Twitter hisseleri bugün öğleden sonra yüzde 0,7 düşüşle 51,63 dolardan işlem gördü. Dün hisseler Musk ve Twitter’ın Nisan ayında şirketi hisse başına 54,20 dolara satın alacağı konusunda anlaşmaya varmasından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Elon Musk bot ve spam hesaplar konusunda kendisine ayrıntılı bilgi verilmediği gerekçesiyle 44 milyar dolarlık anlaşmadan çekileceğini açıklamıştı.

Musk’ın bu iddiası kısmen Twitter’ın eski güvenlik şefi Peiter Zatko’nun Ağustos ayında ihbarcı olarak yaptığı suçlamalara dayanıyor.

VOA tarafından geçilen Musk ve Twitter’dan Anlaşmaya Geri Dönme Hamlesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Musk ve Twitter’dan Anlaşmaya Geri Dönme Hamlesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Musk ve Twitter’dan Anlaşmaya Geri Dönme Hamlesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.