Musk 2018 Tweet’lerini Savundu

Musk 2018 Tweet’lerini Savundu

ABONE OL
10:45 - 24/01/2023 10:45
Musk 2018 Tweet’lerini Savundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk bugün 2018 yılında attığı tartışmalı “fon güvence altına alındı” Twitter iletisi için süren davada ifade verdi. Musk, Suudi finansörlerin 2018’de Tesla’nın hisselerini satın alacağından emin olduğunu ancak daha sonra verdikleri sözden döndüklerini kaydetti.

San Francisco federal mahkemesindeki duruşmada Musk, yatrımcıların avukatı Nicholas Porritt’e Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu temsilcileriyle 31 Temmuz 2018’de Tesla’nın California Fremont fabrikasında buluştuğunu söyledi.

Musk, Suudi temsilcilerle devralma fiyatını görüşmediğini kabul etti, ancak satın almanın gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkça belirttiklerini söyledi.

Musk, “Kamu Yatırım Fonu kesinlikle Tesla’yı özelleştirmek istedi” diye konuştu.

Musk, fonun yöneticisi Yasir El Rumayyan’ın daha sonra Tesla’yı özelleştirme vaadinden geri adım attığını söyledi.

Musk, “Çok üzüldüm çünkü tanıştığımızda Tesla’yı özelleştirme konusunda çok netti, şimdi ise geri adım atıyor gibi görünüyordu” dedi.

El Rumayyan’ın avukatları ise Reuters haber ajansının konuyla ilgili yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Yatırımcıların avukatı ise yazılı delillerin Musk’ın Suudi fonunun kendisine taahhütte bulunduğu iddiasını doğrulamadığını söyledi ve Musk ve Suudiler’in toplantı tutanaklarının Suudilerin Musk’ın planı hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğini gösterdiğini belirtti.

Musk, 7 Ağustos 2018’de Twitter’dan yazdığı “Fon güvence altına alındı” mesajıyla yatırımcıları yanıltmak ve Tesla’nın hisse başına 420 dolara özelleştirileceğini, yatırımcı desteğinin de garanti altına alındığını ima etmekle suçlanıyor.

Yatırımcılar Musk’ın tweet’leri nedeniyle milyonlarca dolar kaybettiklerini söylüyor.

Tesla’nın hisseleri Musk’ın 2018 tweet’inin ardından yükselmiş daha sonra satın almanın gerçekleşmeyeceği anlaşılınca düşmüştü.

Altı erkek ve üç kadından oluşan bir jüri, Twitter iletisinin Tesla’nın hisse fiyatını yapay olarak şişirip şişirmediğine karar verecek.

21 Ocak’ta görülmeye başlanan davada Musk mahkeme karşısında yarım saatten kısa süre ifade vermiş, ilk ifadesinde “yatırımcıların her zaman Twitter mesajlarına umduğu şekilde yanıt vermediklerini” söylemişti.

VOA tarafından geçilen Musk 2018 Tweet’lerini Savundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Musk 2018 Tweet’lerini Savundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Musk 2018 Tweet’lerini Savundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.