MÜSİAD Nürnberg Başkanı Bayram Barış Pınarı Harekâtı için bildiri kaleme aldı

MÜSİAD Nürnberg Başkanı Bayram Barış Pınarı Harekâtı için bildiri kaleme aldı

ABONE OL
15:40 - 11/10/2019 15:40
MÜSİAD Nürnberg Başkanı Bayram Barış Pınarı Harekâtı için bildiri kaleme aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

MÜSİAD Kuzey Bavyera Nürnberg Başkanı Emin Bayram Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

Basın mensuplarına gönderilen bildiri şöyle:

“Türkiye, bulunduğu coğrafyanın çetin şartları dolayısıyla, toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket etmektedir. Bölge, barıştan her geçen gün uzaklaştırılmaya yönelik uygulamalara maruz bırakılırken, Ortadoğu’da sağduyunun temsilcisi olan Türkiye’nin, bu duruma kayıtsız kalması düşünülemez. Bölgenin, bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması gerekmektedir. Bu kapsamda, Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtı ile devam eden, bölgeye barış ve huzur getirmeye yönelik operasyonlar, devletimizin gördüğü lüzum üzerine, Fırat’ın doğusuna yönelik olarak devam etmektedir.

TÜRK VÖE KÜRT HALKININ ORTAK TARİHİ VAR

Geçmişten bugüne, Türk ve Kürt halkları ortak bir tarihi paylaşmakta; asırlardır halklar nezdinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktadır. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ortak bayrak altında Kurtuluş Savaşı Mücadelesi verdiği Kürt halkına yönelik herhangi bir düşmanca tutum sergilemesi asla düşünülemez.

AMAÇ GÜVEN VE BARIŞ

Sınır hattının teröristlerden arındırılarak, güven ve huzura kavuşması, zulüm ve savaş ortamından kaçıp vatanlarını terk etmek zorunda kalan ve Türkiye’ye sığınan Suriye halkının, özlemini çektiği kendi topraklarına kavuşması için bir zorunluluktur. Harekât kapsamında Avrupa ve ABD tarafından da terör örgütü olarak tanınan PKK’nın Suriye uzantısı PYD-YPG’nin Türkiye’nin sınırlarından uzaklaştırılması hedeflenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı harekâtın yegâne amacı, Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyarak bu zorunluluk halinin gereğini yapmaktır.

TEMENNİM HUZUR

MÜSİAD kuzey Bavyera- Nürnberg olarak, devletimizin hamlelerini ve siyasi iradenin duruşunu desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz. Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekatı’nda kahraman Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyor, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barış, huzur ve güven ortamı getirmesini temenni ediyorum.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.