*** Mürvet Öztürk eyalet meclisine girdi

*** Mürvet Öztürk eyalet meclisine girdi

ABONE OL
12:59 - 19/01/2009 12:59
*** Mürvet Öztürk eyalet meclisine girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Mürvet Öztürk eyalet meclisine girdi

Almanya’nın Hessen eyaletinde yapılan erken eyalet meclisi seçimlerinde Birlik 90/Yeşiller Partisi’nden milletvekili seçilen Mürvet Öztürk, göçmen politikasına ağırlık vereceğini ve yabancı girişimcileri destekleyeceğini söyledi

Öztürk, yaptığı açıklamada, "Yeşiller olarak toplam 17 milletvekili çıkarttık. Bu büyük bir başarı. Göçmen politikasına ağırlık vereceğim. Yabancı girişimcileri destekleyeceğim. Türkçe’nin müfredata girmesi ve Aleviliğin ders olarak okullarda öğretilmesi için çalışacağım" dedi.

Enerji ve tasarruf konularına da ağırlık vereceğini ifade eden Öztürk, "Enerji konusunu göçmen kökenlilere yakınlaştıracağım. Alternatif enerji konusu da benim için büyük bir önem taşımaktadır" diye konuştu.

Töre cinayetlerinin de başta sivil toplum kuruluşlarında olmak üzere ağırlıklı olarak ele alınmasından yana olduğunu kaydeden Öztürk, "Türkiye’nin AB’ye üyeliğini destekliyorum. Gerçi Türkiye’de son zamanlarda bu konuda duraklama oldu. Ancak Avrupa’nın da çifte standart uyguladığı kanaatindeyim. Özellikle Cem Özdemir’in parti başkanımız olması bu seçimlerde etkili oldu" dedi.

Öztürk, tüm göçmen kökenli Alman vatandaşlarına, 27 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sandık başına gitmeleri çağrısında da bulundu.

Hessen eyaletinde yapılan eyalet meclisi seçimlerini Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) kazanırken, Sosyal Demokrat Parti (SPD) büyük oy kaybına uğradı, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller Partisi de oy oranlarını geçen yılki seçimlere göre artırdı. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.