MURSİ’DEN ERDOĞAN’A TEHLİKELİ YOL

ABONE OL
11:32 - 23/10/2020 11:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mursi’den Erdoğan’a uzanan tehlikeli yolculuğu yazmaya başlarken, konudan fazla uzakta sayılmayacak çevre için, yaşam için çok önemli bir sapkın projeden, İstanbul Kanalı projesiyle ilgili bir kaç tümce yazmak istiyorum: Bu tür sapkınlıklar sadece Türkiye’nin sorunu olmamalı, dünyanın da sorunu sayılmalı, çevreciler böyle çıldırmışlıkları durdurmalı. Bu tür saçmalıkların referanduma sunulması da demokratik bir yöntem olamaz. Yüksek derecede eğitilmemiş toplumlar için, çok önemli konuların referanduma sunulması ne kadar sağlıklı olur, ne kadar demokratik sayılır. Diyelim İstanbul Kanalı projesi referanduma sunuldu ve kabul edildi. Doğru karar sayılıp, çevrenin katline boyun mu eğmeli? İstanbul Kanalı projesi referandumla riske edilmeden engellenmesi gerekir.

İstanbul Kanalı adlı sapık proje, 20 yıldır dinci-gerici AKP iktidarının şeriatlaşmada attığı adımların üstünü örtmeye yönelik girişimde olabilir. (Yol-Köprü yapıyoruz diye attıkları kazıkların benzeri; gelişiyoruz sahtekarlığı.)

Gerçek mücadelenin farkına varılmalı.

Gerici-Dinci AKP iktidarı adım adım şeriatlaşıyor:

Tarihe not düşün: 14 Aralık 2019 Türkiye’de laikliğin ortadan kaldırıldığının tarihi olmuştur.

Nereye gidiyoruz?

……..

Ve Mursi’den Erdoğan’a uzanan yol nerde, ne zaman bitecek?

Dinci radikal örgüt Müslüman Kardeşlerin başındaki adam Mursi. Ölünce Türkiye’de uğruna cenaze namazı kılındı, demokrasi şehidi ilan edildi. İnsan biraz utanır demokrasi şehidi demeye gerici yobaz Mursi’ye. Kim yetiştirdi: Made in USA

Mısır’da Arap Baharı safsatasıyla gelişen olaylar sonucu alavere-dalavere seçimle Mursi iktidara taşındı ve dedi ki: ,,Biz İslama göre hareket edeceğiz.’’ Cumhurbaşkanı seçtirildi ve görevde kaldığı bir yıl içinde bakın neler yaptı, İslama göre nasıl hareket etti:

  • Kadınlar denize giremez.
  • Eşin ölürse 6 saat (ya da 8saat) daha cinsel ilişkiye girilebilinir.
  • Kız çocukları 9 yaşında evlenebilir.

Mursi’nin şeri hükümlerinden bazıları…

Erdoğan, ,,Biz İslama göre hareket edeceğiz’’ diyor.

“Dini, hayattan tecrit eden, belli kalıplara, şekillere, davranışlara hapseden dogmatik bir anlayışa itibar etmeyeceğiz. Bir Müslüman, dinini hayatın şartlarına göre değil, hayatını inancının esaslarına göre uyarlamakla mükelleftir” demiş ve eklemişti:

“Din, kişinin hayatına nüfuz etmezse, kişi zamanla yapıp ettiklerini dinleştirme yanlışına düşer. Bunun için İslam bize göre değil, biz İslama göre hareket edeceğiz.”

Dediğinin gereğini yaptı Erdoğan; 14 Aralık 2019 tarihinde laikliği, demokrasiyi ortadan kaldırdığını RESMEN ilan etti.

Mecliste tartışmaya başladılar ve gerici AKP vekilleri ,,Kutasl Kitaba karşı mı geliyorsunuz!’’ diye şeriatlaşmanın savunmasını yapıyorlar. Aklın yerine dogmatizmi koyuyor gerici yobaz.

Toplum ümmetleştirildi, yasalar şeriatlaşıyor.

Tüm tarih boyunca hiç bir olgu, olay gerici-islamcı AKP iktidarı kadar Türk Toplumuna büyük bir hasar ve zarar vermemiştir.

Kim durduracak bu gidişi, yok oluşu?

Zekeriye Uçar

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.