Muratpaşa’nın turunç ürünleri markalaşıyor

Muratpaşa’nın turunç ürünleri markalaşıyor

ABONE OL
21:44 - 07/02/2021 21:44
Muratpaşa’nın turunç ürünleri markalaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya merkez Muratpaşa Belediyesi park, sokak ve caddelere diktiği turunçlardan elde edilen ürünleri markalaştırıyor.

Muratpaşa Belediyesinin kent parkları, sokak ve caddelerine diktiği turunçlar meyve verdi. Antalya Kadın Girişimi Kooperatifi tarafından toplanan turunçlardan sabundan sirkeye, reçelden lokuma 20 farklı çeşit ürün elde edildi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 5 yıl önce Ermenek mahallesinde 12 dönüm alanda fidanlık kurarak turunç üretimine başladıklarını söyledi. Turunçta en iyi tohumu üretmek için çalıştıklarını belirten Uysal, şunları kaydetti.

‘’Bu tohumlardan 2015’te ilk fidanlar üretildi. Belediyenin yetiştirdiği fidanlar, parklara, sokaklara, kaldırımlarda uygun yerlere bugüne kadar 21 bin 34 turunç dikildi.  Fidanlar, bu yıl meyve vermeye başladı. Bir yanda ilçe sakinleri Akdeniz’in geleneksel lezzetlerinden turunç reçeli yapmak için meyveleri toplarken diğer yandan Antalya Kadın Girişim Kooperatifi de belediyenin destekleriyle turunçtan farklı ürünler elde etmek için çalışmalara başladı. Bu fidanları dikerken hayalimiz tam da buydu. Ürünlerin markalaşması için çalışacağız.”

Antalya Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Keziban Kaya da, turuncun kabuğundan posasına, her şeyini değerlendirdiklerini belirterek, birçok yöntem kullanarak reçelden turunç ekşisine ve sirkeye, lokumdan şekerlemeye, kolonyadan sabuna birçok ürün ortaya çıkardıklarını bildirdi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.